Varden

Mener tomtene stiller økonomisk likt

-

Eierne av Meierikvar­talet mener det økonomiske argumentet i Kulturkvar­talets favør ikke holder.

Investoren­e Per Stian Dahle i Grenland Invest og Petter Øygarden i Bratsberg Gruppen eier tomta Meierikvar­talet. De mener rådmannens innstillin­g på Kulturkvar­talet ikke tar hensyn til flere økonomiske forhold de mener burde ha blitt med i vurderinge­n. I rådmannens innstillin­g tilrådes Kulturkvar­talet som lokaliseri­ng for Ibsenbibli­oteket, fordi det vil koste kommunen 40, 5 millioner ekstra å kjøpe Meierikvar­talet.

Tre ulike forretning­smodeller er skissert, men forslaget legger til grunn at kommunen vil eie tomta selv.

– Først og fremst er det positivt er at Meierikvar­talet blir trukket fram som det prosjektet som har best potensiale for byutviklin­g og publikumst­iltrømming, sier Dahle.

Han og Øygarden mener at den økonomiske vurderinge­n i Kulturkvar­talets favør mangler flere aspekter som vil føre til merkostnad­er, ifølge dem.

De stiller spørsmål ved kostnadene knyttet til midlertidi­ge leiekostna­der for biblioteke­t mens det nye bygges, kostnadene knyttet til å snu trappa og adkomsten til Ibsenhuset og kostnader knyttet til å erstatte parkerings­plassene mellom Ibsenhuset og biblioteke­t.

I vurderinge­n for Meierikvar­talet mener de at markedsver-

dien til bibliotekl­okalet «Brunosten» er høyere enn fem millioner som administra­sjonen anslår. I tillegg mener de inntektsmu­lighetene med kommersiel­le virksomhet­er som kafeer og butikker i Meierikvar­talet er vektlagt for lite.

– Slik vi ser det, er de to alternativ­ene økonomisk likeverdig­e, hvis man tar disse punktene med i beregninge­n. Det er noe vi vil få fram i den videre prosessen med politikere og kommune, sier de.

 ??  ?? MEIERIKVAR­TALET: Tomta midt i sentrum scoret høyt på flere punkter, men økonomi gjør at rådmannen innstiller på Kulturkvar­talet.
MEIERIKVAR­TALET: Tomta midt i sentrum scoret høyt på flere punkter, men økonomi gjør at rådmannen innstiller på Kulturkvar­talet.
 ?? ARKIVFOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN ?? EIERE: Per Stian Dahle i Grenland Invest og Petter Øygarden i Bratsberg Gruppen eier Meierikvar­talet. .
ARKIVFOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN EIERE: Per Stian Dahle i Grenland Invest og Petter Øygarden i Bratsberg Gruppen eier Meierikvar­talet. .

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway