Varden

Uten regnskap

- Tom Erik Thorsen

▶ I fjor mottok Skien kommune 155 millioner kroner i tilskudd fra Direktorat­et for mangfold og integrerin­g (IMDI). I år budsjetter­er kommunen med 98 millioner kroner i slike midler. Det er, med andre ord, tale om store summer. Til tross for dette fører ikke kommunen regnskap over hva pengene brukes på. Det får Marjan Farahmand (H) til å reagere. Det kan vi forstå, for i utgangspun­ktet er det ikke til å forstå at kan bruke 100–150 millioner kroner i året uten å vite hva pengene brukes på.

▶ Rådmann Ole Magnus Stensrud har selvsagt helt rett i det viktigste i integrerin­gsarbeidet ikke handler om et flyktningr­egnskap. Han viser dessuten til at det har vaert politiske diskusjone­r ved flere tilfeller, og konklusjon­en har vaert at det ikke skal føres et eget «flyktningr­egnskap». Rådmannen påpeker dessuten at «en omfattende gjennomgan­g i 2011–2012 viste at integrerin­gstilskudd­et ikke dekket Skien kommunes utgifter til integrerin­g» og at «de årlige beregninge­r viser dessverre at integrerin­gstilskudd­et ikke dekker utgiftene». Det siste er alene nok til å understrek­e viktighete­n i å belyse hvordan integrerin­gsmidlene benyttes og hva integrerin­gen faktisk koster. Vi vet samtidig at Skien kommune har utfordring­er knyttet til integrerin­g.

▶ For å sette det på spissen: Da kommunen i 2016 utredet videre driftsform for vaskeriet, som hadde driftsutgi­fter på 7,4 millioner kroner, presentert­e kommunen kostnader per kilo tøy – både for «beboertøy» og «flatt tøy» og pris per beboer i institusjo­n. Det er åpenbart forskjell på folk og et vaskeri, men det er en forutsetni­ng for all virksomhet at man har kontroll på hva pengene brukes på – saerlig hvis man har en ambisjon om å gjøre det bedre.

 ?? Sjefredakt­ør ??
Sjefredakt­ør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway