Varden

Full krangel om Smiths Venner-telt

En krangel mellom Smiths Venner og kommunen om et forsamling­stelt på Risøya havner på politikern­es bord.

- ▶ PORSGRUNN ▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Brunstad kristelige menighet menighet, kjent som Smiths Venner, satte fart på jungeltrom­mene da de begynte å sette opp telt i øyidyllen.

Kommunen mente det var vesentlige inngrep i terrenget og forlangte øyeblikkel­ig stans. Menigheten mente det måtte vaere greit siden det bare skulle stå der i to måneder. Og den slags midlertidi­ge byggverk er ikke søknadspli­ktige.

Kommunen kontret med å påpeke at det ikke gjelder i saker som handler om naturinngr­ep.

Advokatmat

Saken ble fort advokatmat. Skager eiendom er formell tiltakshav­er. De eier Risøya og er kontroller­t av Brunstad kristelige menighet Grenland. De har engasjert advokat som har hatt det travelt med å argumenter­e mot kommunens pålegg.

Men rådmannen står på sitt.

«Med bakgrunn i tiltakets omfang i dette området hvor natur og strandsone har et saerskilt vern, fant administra­sjonen det nødvendig å reagere raskt med et pålegg om øyeblikkel­ig stans. Dette for å hindre eventuelle ytterliger­e inngrep, skriver han.

Utvalg for Miljø og byutviklin­g får saken på bordet 25. september. Rådmannen presiserer her at det kun er vedtaket om umiddelbar stans som er gjenstand for påklaging.

Han mener klagen ikke inneholder nye momenter. Dersom politikern­e er enige i at lite nytt bringes til torgs, sendes saken til fylkesmann­en for sluttbehan­dling behandling.

Saken har allerede slukt store ressurser på begge sider. Snøballen begynte å rulle for alvor i juni, etter at flere bekymrings­meldinger kom kommunen for øre. Kommunens folk tok båt til teltplasse­n. Da ruvet allerede en stor stålkonstr­uksjon. Den bare ventet på en teltduk. Slik beskrives synet som møtet kommunens folk:

«Området framsto som en byggeplass dominert av en stor teltkonstr­uksjon i stål (ca. 1250 m²) som var under oppføring. Det var benyttet store jordplugge­r som synes å vaere fundamente­rt i bakken. Plassen var klargjort gjennom planering av et stort område, og det var sådd plen.( ,,,, )»

«...nødvendig å reagere raskt med et pålegg om øyeblikkel­ig stans. Dette for å hindre eventuelle ytterliger­e inngrep»

Per Wold, rådmann i Porsgrunn

Advokat-kontring

I sin avsluttend­e kommentar kontrer Skager Eiendoms advokat med at kommunen har misforståt­t bakgrunnen for terrenginn­grepet. Han mener det ikke er noen sammenheng mellom det midlertidi­ge teltet og terrenginn­grepet.

 ??  ?? STORT TELT: Slik så stålkonstr­uksjonen ut da kommunen var på befaring.
STORT TELT: Slik så stålkonstr­uksjonen ut da kommunen var på befaring.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway