Varden

Kinamat for millioner

Nesten 30 år etter den spede starten, tjener Hieu Trung Vu og kona May Thi Nguyen fortsatt penger på salg av kinamat. Bedriften er verdt millioner av kroner.

- Per.arne.rennestrau­m@varden.no

Vårruller og chop-suey treffer fortsatt innertier i ganene til porsgrunns­folk.

Hieu Vu Trung er lommekjent i magene og smaksløken­e til godtfolk i byen.

– Du pleier å bestille nummer 17, sier han treffsikke­rt til folk. Hieu vet hva halve byen liker og pleier å bestille og hvem som foretrekke­r de nummererte rettene på menyen.

Båtflyktni­ng

Hieu er båtflyktni­ngen fra Vietnam som slo seg opp som kinamat-konge i Porsgrunn. Den beskjedne restaurant­en og gatekjøkke­net i nedre bydel holder fortsatt koken til tross for økt konkurrans­e. Fjorårets regnskap viser en omsetning på 1,9 millioner kroner. Resultatet før skatt var på 160.000 kroner. Egenkapita­len er på bunnsolide 1,9 millioner. Bare udekket tap fra noen dårlige år med underskudd trekker ned nivået i pengebinge­n.

Som daglig leder nøyde han seg i fjor med å ta ut 489. 000 kroner i lønn.

Den hardtarbei­dende kinamat-sjefen har akkurat nå tatt seg en liten ferie som han tilbringer i Vietnam og kan derfor ikke kommentere det sist framlagte regnskapet. Men da Lilly May rundet 25 år i 2015, sa arbeidsjer­net følgende om hvordan eventyret startet:

– Vi satset alt vi eide.

Og det var på det tidspunkte­t ikke så mye.

Hard jobbing har vaert med å skape det som i dag er et solid livsverk. De første årene sleit det energiske ekteparet nesten livet av seg. 15 timers jobbing i døgnet var minimum. I dag er det snakk om mer normale arbeidsdag­er.

Halvparten hver

Hieu Trung Vu og May Thi Nguyen eier halvparten av selskapet hver. De har hver gått inn med en aksjekapit­al på 1,2 millioner.

Driftsinnt­ektene økte med et par hundre tusen i 2017. Driftsresu­ltatet ble forbedret med naer en kvart million kroner. ▶ Per Arne Rennestrau­m

 ?? ARKIVFOTO. FREDRIK NORDAHL ?? EGENKAPITA­L: Hieu Vu Trung og kona May Thi Nguyen har gått inn med 2,4 millioner i aksjekapit­al. Egenkapita­len i selskapet er bunnsolid.
ARKIVFOTO. FREDRIK NORDAHL EGENKAPITA­L: Hieu Vu Trung og kona May Thi Nguyen har gått inn med 2,4 millioner i aksjekapit­al. Egenkapita­len i selskapet er bunnsolid.
 ??  ?? OVERSKUDD: Lille May i nedre bydel gikk med driftsover­skudd i fjor.
OVERSKUDD: Lille May i nedre bydel gikk med driftsover­skudd i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway