Varden

Bjørg vil gjerne fort sette som ordfører

Nome-ordfører Bjørg Tveito Lundefaret (Ap) har ristet av seg tidligere skuffelser.

- ▶ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

▶ Ett år før kommuneval­get 2019 har få av dagens partitoppe­r i Nome bestemt seg for om de er med videre.

Disse er usikre

Varaordfør­er Stig H. Kjeldal (H) viser til at en Nome Høyre er inne i nominasjon­sprosess og at han ønsker å dele sine tanker og valg med dem først. Torunn Brukåsa Kleiva (Sp) sier til Varden at hun ikke vet om hun skal fortsette.

– Det er litt for at jeg har vaert med lenge og litt i forhold til jobbsituas­jonen, forklarer hun.

Stian Refsdal (KrF) har meddelt sitt parti at han ikke stiller som førstekand­idat ved valget, men at han kan stille på valglista om ønskelig.

– Jeg opplever at politikken tar mye tid. Tid som jeg ønsker å bruke på andre ting, opplyser han.

Mette Sanden (SV) svarer på sin side at det ikke er avklart hvorvidt hun stiller til valg for kommende fireårsper­iode.

Har grublet og funnet svar

Nomes ordfører gjennom sju år – Bjørg Tveito Lundefaret (Ap) – vedgår at hun har gått i seg selv når det gjelder å kjenne på motivasjon­en for fire nye år.

– Dette har jeg grublet mye på. Men nå er jeg sikker på at jeg har motivasjon­en som skal til, sier Tveito Lundefaret til Varden.

Ordføreren vedgår at Ap sitt valgresult­at under stortingsv­alget 2017 gikk innpå henne.

– Det var en tøff høst med et elendig, dårlig valg for Arbeiderpa­rtiet. Da var jeg nok litt sånn at jeg hadde en lang tenkepause. Men jeg har jo en utrolig flott og spennende jobb. Så ja, jeg har kommet fram til at det er dette jeg har lyst til, sier ordføreren.

– Rent bortsett fra at jobben er spennende – hva er det som gjør at du føler deg klar for ytterlige fire år som ordfører i Nome?

– Jobben er svaert allsidig. Det synes jeg er moro. Vi diskuterer også i disse dager en helt ny politisk organiseri­ng i kommunen, som jeg tror vil gjøre det spennende å vaere lokalpolit­iker i Nome. Den utviklinge­n har jeg lyst til å vaere med på, sier Tveito Lundefaret.

– Hva blir viktige saker?

– Å øke antall innbyggere ved å gjøre kommunen mer attraktiv, gjennomfør­ing av Fv359 Kaste – Stoadalen, utbygging i takt med økt behov av helse- og omsorgstje­nestene og bygge opp tillit mellom de to bygdene, svarer ordføreren.

Lyst til å gjøre en forskjell

Også Nome Frps ubestridte førstedame – Gry Anette Rekanes Amundsen – melder seg klar for nye fire år i lokalpolit­ikken.

– Hvorfor ønsker du å gyve løs på en ny fireårsper­iode som folkevalgt?

– Fordi lokalpolit­ikk er spennende! På denne måten kommer man også virkelig naere det som betyr noe for folk, nemlig primaertje­nestene. Jeg er glad i bygda mi og har lyst til å gjøre en forskjell for folk, sier Rekanes Amundsen.

– Hva blir det viktigste Nomesakene de kommende årene?

– Det vil handle om hvordan vi skal utvikle Lunde og Ulefoss, og hvordan vi skal styre økonomien slik at vi kan ta ned eiendomssk­atten og bedre tjenesteti­lbudet. Så blir det også et naturlig tema hvordan Nome skal gå videre når Bø og Sauherad blir én kommune, sier den profilerte Frp-politikere­n.

 ??  ?? ER MED VIDERE: Gry-Anette Rekanes Amundsen (Frp) tar høyde for nye fire år i lokalpolit­ikken.
ER MED VIDERE: Gry-Anette Rekanes Amundsen (Frp) tar høyde for nye fire år i lokalpolit­ikken.
 ??  ?? HAR GRUBLET: Ordfører Bjørg Tveito Lundefaret (Ap) vedgår at hun har vaert
HAR GRUBLET: Ordfører Bjørg Tveito Lundefaret (Ap) vedgår at hun har vaert

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway