Varden

Vandalisme og forutsigba­rhet

- Gunnar West Sørlie Høyre

Porsgrunn hadde her en mulighet til en byfornyels­e på kulturmilj­øets premisser, og på det viset ivareta en del av sin egen og landets kulturhist­orie. Det skal vaere på byens premisser man bygger og ikke utbyggers.

Forutsigba­rhet har for meg som entrepenør/ utbygger kun vaert noe som politikere så fint står og predikerer om på talerstole­n, med andre ord ikke verdt papiret det er skrevet ned på en gang, forutsigba­rheten har kun betydd noe for meg når en plan blir godtatt.

Og plan ID

370 sak 56-08-75 som ble godkjent av bystyret 11/09-08 bestod kort sagt riving av St. Joseph, og bygge nytt slik de har søkt om, men husk ny bebyggelse skal ha slektskap med den gamle. Jammen sa jeg slektskap.

At utbygger nå

ønsker å bygge slik de søkte om og fikk dette godkjent både av administra­sjon og politikere i 2008, som glatt ikke tok hensyn til protester fra fylkeskomm­unens kulturminn­evernavdel­ing, naboer, den katolske kirke og Gud vet hvem som ikke protestert­e. Det blåste bare bort.

Nå blir det

bygging på utbyggers premisser, og det vil si bygningsma­sse som gir mest klingende mynt i kassa.

Og administra­sjonen og

politikere sitter kun igjen med skjønnhets paragrafen og muligens litt rett til å forandre på regulering­sbestemmel­sene.

Pater Ragnar Leer

Salvesen oppfordrer til at det nedlegges bygge-og deleforbud. Det kunne nok administra­sjonen gjort hvis det ikke hadde vaert for taletrengt­e politikere som i klartekst liker å bruke det flotte ordet, forutsigba­rhet. Det ordet binder politikere, administra­sjon og de som bruker det.

Slik jeg ser

det vil et dele og bygge-og byggeforbu­d utløse et meget stort søksmål mot rådmannen, en ny stor rettsak som han ikke har råd til og ikke vil vinne. Fordi utbygger bygger nå på forutsigba­rhet som sier bare bygg 100 leilighete­r.

Og blir de

nå stoppet blir det rettsak så det suser, og da kan man jo bare tenke seg fortjenest­e til salg av 100 leilighete­r som det er gitt forutsigba­rhet til å bygge etter. Det er snakk om mer penger enn de rådmann mangler allerede i kassa si. Det er jo ikke førstereis­gutter vi har med å gjøre i denne sak.

Nei, dessverre pater

Salvesen og andre som vil ta opp kampen om bevaring av St. Joseph, den kampen tapte vi 11-09-08.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway