Varden

Har landet på Torgeir Børven

- Tom.arne.borgersen@varden.no

Martin Broberg var skuffet over vrakingen som spiss mot VIF. Odd-trener DagEilev Fagermo forklarer hvorfor han «har landet» på Torgeir Børven.

– Det blir Børven, som starter som spiss mot VIF. Det er tungt for Martin, men sånn blir det, sier treneren og forklarer:

– Alle dataene og statistikk­en vi har, så er det veldig jevnt mellom disse to, men Torgeir er hentet som spiss, legger han til.

Når Fagermo snakker om data og statistikk så handler det om GPS-målinger i kamp. Børven ble blant annet byttet ut to ganger til pause, fordi treneren ikke var fornøyd.

For mye jogging

– Vi har tre kategorier når vi leser av på GPS-en. Den første er jogging, for å overdrive litt. Den andre er spurting og maksspurt. Andelen jogging har vaert for høy og andelen maksspurt har vaert for liten. Det gjelder både offensivt og defensivt. Når han skal presse og gå på løp, har det ikke vaert bra nok. Derfor ble han byttet ut til pause to ganger, selv om det kan gå ut over selvtillit­en, forklarer Fagermo.

Han mener å se på GPS-målingene at Torgeir Børven har forstått hva som skal til.

– Ja, han har skjønt poenget. Vi har brukt tid og trent på dette på feltet. Da han spilte andre omgang mot Sarpsborg, var han veldig bra på dette. Da gjør han det han skal, og resultaten­e viser at han har flere maksspurte­r og da er det mer trykk i spillet hans. Da har han skjønt poenget, legger treneren til.

Skuffet Broberg

Treneren forklarer at med bakgrunn i at Børven er hentet som førstevalg­et på spissplass­en, var det et viktig poeng.

– Vi skal bruke ham. I tillegg skal Tobias (Lauritsen) få tid til å utvikle seg, legger han til.

Martin Broberg, som Fagermo mener er «hakk i hael» med Børven, tok torsdagens vraking tungt.

– Det er hardt når man spiller en av sine beste kamper som spiss, og så er man ikke på laget i kampen etter, sier han skuffet.

▶ Tom Arne Borgersen

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? FRA START: Torgeir Børven spiller fra start mot VIF.
FOTO: NTB SCANPIX FRA START: Torgeir Børven spiller fra start mot VIF.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway