Varden

Sarpsborg rystet Besiktas

-

Sarpsborg rystet Besiktas i europaliga­debuten, men innbytter Ryan Babel tok kommandoen og åpnet scoringene da tyrkerne vant 3-1 torsdag.

Europaliga­debutant Sarpsborg hadde ingen respekt for Besiktas i tyrkernes egen heksegryte i første omgang i Istanbul, men etter pause utgjorde innbytter Ryan Babel forskjelle­n.

Nederlende­ren er i kjempeform på klubb- og landslag og brukte bare seks minutter på å sende Besiktas i ledelsen etter at han kom inn. Enzo Roco og Jeremain Lens ordnet 3-0, før Kristoffer Zachariass­en fikk scoret Sarpsborgs første mål i gruppespil­let på overtid.

Sarpsborg var det førende laget i første omgang, anført av uromomente­t Rashad Muhammed, men manglende effektivit­et ble straffet av et storlag som Besiktas.

Testet Karius

Sarpsborg ble ikke satt ut av det voldsomme trykket på stadion i Istanbul. Europaliga­debutanten produserte kampens første store sjanse etter elleve minutter da Rashad Muhammed satte på turboen og fant Tobias Heintz på 17 meter. U21-landslagss­pilleren satte bredsiden til, men skjøt via bakken og høyt midt i mål slik at Loris Karius fikk slått til corner.

Like før halvtimen spilt viste hjemmelage­t hva de kan foreta seg når motstander­en er uoppmerkso­m. Oguzhan Özyakup slo en stikker til Jeremain Lens, og nederlende­ren slo inn til Cyle Larin på to meter, utrolig nok gikk ballen utenfor.

Besiktas startet med Babel på benken, men sendte den tidligere Liverpool-spilleren rett inn etter pause etter å ha blitt presset de første 45 minuttene.

Seks minutter tok det før Babel viste hva han er i stand til. 31-åringen, med rødt hår for anledninge­n, kom én mot én mot Amin Askar på venstresid­en, og Askar ble veldig enkelt dratt av før Babel lobbet ballen lekkert i mål. Det var hans femte mål for sesongen.

Genk neste

Larin burde kommet på scoringsli­sta ved tre anledninge­r senere i omgangen, men klarte ikke få ballen i mål. I stedet var det Enzo Roco som stanget inn 2-0 på et innoverskr­udd frispark.

Muhammed kom alene med Karius etter 74 minutter, men klarte ikke overliste keeperen.

Jeremain Lens avgjorde kampen etter fint Besiktassp­ill ti minutter før full tid da han var helt alene på ti meter. Babel startet angrepet da han slapp løs Özyakup på venstre.

Zachariass­en fikk stupt inn 1-3 på en corner. Det var det siste som skjedde i kampen. (NTB)

?? FOTO: NTB SCANPIX ?? TRØBBEL: Besiktas’ Pepe (venstre) hadde problemer med Sarpsborgs Rashad M uhammed, men vant likevel.