Varden

Har satt både aeren og vekta på spill

De veier 301,2 kilo til sammen, men skal ned ti kilo hver.

- Tom.arne.borgersen@varden.no

▶ Nå skal Pors-kameratene Tommy Svindal Larsen, Kjell Valle og Kjetil Numme ned i vekt. Belønninge­n til førstemann ned ti kilo: Helsegevin­st og aere!

Nå har de gjort konkurrans­e av det. Hver tidende dag skal de på vekta for å måle framgangen. Målet er å gå fortest mulig ned ti kilo.

Ikke for alle

– For oss passer det med konkurrans­e, men kanskje ikke for alle, sier Kjell Valle, som sammen med Kjetil Numme fikk med seg Pors-trener Tommy Svindal Larsen på endringen av livsstil.

– Det var lett for meg å bli med på dette, for mange trenger en endring av livsstil, sier Porstrener Tommy Svindal Larsen, som selv «møtte veggen».

– Jeg tok av åtte kilo den gangen, men det er ikke å anbefale at de går av på den måten. Jeg har erfart at det er lurt å stoppe opp. Stille seg spørsmålet om hvor jeg står og hva jeg vil. Det vaere seg om det handler om jobb eller helse, vi lar oss lett rive med på ting. Jeg fikk selv en bråbrems, men ser at jeg trenger en endring. Da var det lett å si ja til å bli med på denne utfordring­en, sier Pors-trener Tommy Svindal Larsen.

– Jeg er enig med Tommy i at man trenger et stopp av og til. Det er aldri dumt, sier han.

Kjell Valle har et ess i ermet, som de andre ikke er klar over.

Hemmelighe­t

– Jeg har utdanning innen ernaering, og det er ikke de andre klar over, humrer Valle som er motivert for å ta av noen kilo.

Han er ikke redd for at det skal ta lang tid.

– Den første tiden går man fort ned i vekt, for det er mye vaeske som forsvinner fort ut av kroppen. Når de ti første kiloene er av, så fortsetter vi selvsagt. For da har vi gjort en endring i livsstilen vår, legger han til.

Han mener at de første ti kiloene ned vil vaere starten på en sunnere livsstil.

– Klart dette bare er starten. Det er derfor vi har startet med ti kilo ned.

Veddemålet mellom kameratene i Pors er tuftet på konkurrans­einstinkte­t. De satt opp noe premie.

– Det går litt sport i det, og da handler det selvsagt om aere. I tillegg til at alle tre får gevinsten, men første ned ti kilo får aeren, forklarer Tommy Svindal Larsen.

– For oss passer dette opplegget, men kanskje ikke for alle. Jeg er enig med Tommy i at man trenger et stopp av og til. Dette er en slik stopp for oss. Det er aldri dumt, sier han.

Valle har startet arbeidet allerede, og klokka 05.00 torsdag morgen var han ute på joggetur. – Det var deilig, sier han. Svindal Larsen har ikke ambisjoner om å ta kurer eller slutte å spise. Fysisk aktivitet er nøkkelen for Pors-treneren.

– A gå ned noen kilo, blir lettere. Jeg får trent, og vil føle meg mer vel. Jeg får rett og slett satt trening på agendaen, som er en ting jeg har slitt med. Jeg kommer fortsatt til å kose meg en onsdagskve­ld. har

▶ Tom Arne Borgersen ikke

 ?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? ENDRING: Tommy Svindal Larsen er glad for initiative­t, og er med på livsstilse­ndringen. – For meg handler det om å begynne å bli mer fysisk aktiv, sier Pors-treneren.
FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ENDRING: Tommy Svindal Larsen er glad for initiative­t, og er med på livsstilse­ndringen. – For meg handler det om å begynne å bli mer fysisk aktiv, sier Pors-treneren.
 ?? ALLE FOTO: PRIVAT ?? NED: Kjell Valle.
ALLE FOTO: PRIVAT NED: Kjell Valle.
 ??  ?? NED: Tommy Svindal Larsen.
NED: Tommy Svindal Larsen.
 ??  ?? NED: Kjetil Numme.
NED: Kjetil Numme.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway