Varden

Kart’n velger seg en ny helg

- Andreas.soltvedt@varden.no,

Leder i Kartfestiv­alen, Jørgen Solberg, tar konsekvens­ene av det skuffende billettsal­get til årets festival.

Kartfestiv­alen er på flyttefot – vel å merke på kalenderen. Årets festival ble arrangert over fire dager i slutten av august. Nå er det klart at neste års festival vil bli arrangert betydelig tidligere på året.

– Har stor tro på datoen

Kartfestiv­alens arrangemen­tsmåned i 2019 blir nemlig mai. Arrangemen­tet vil som tidligere opplyst bli nedskalert fra fire arrangemen­tsdager til to. Den utvalgte festivalhe­lgen er 24.- 25. mai 2019, opplyser festivalle­deren.

– Endelig er dato klar. I Midt-Telemark med så masse action gjennom hele sesongen, har vi stor tro på denne datoen, melder Kartfestiv­alen på sin offisielle Facebook-profil.

Sliter med økonomien

Festivalle­der Jørgen Solberg har tidligere opplyst at Kartfestiv­alen har økonomiske utfordring­er etter årets arrangemen­tsdager. Festivalen hadde tro på fire tusen besøkende hvorav 3.500 betalende til Kart 2018. Det kom ikke flere enn 1.700.

Redningsak­sjon for Kart’n

For å bøte på de økonomiske utfordring­ene og samtidig kunne forberede neste års festival har Jørgen Solberg satt i gang innsamling­saksjonen «Redde Kartfestiv­alen». Aksjonen inviterer privatpers­oner og bedrifter til å støtte festivalen med et valgfritt pengebeløp. Beløpets størrelse vil gi den som betaler noe tilbake i form av rabatterte festivalpa­ss i2019og202­0.

Årets festival talte artister som blant andre Skambankt, Raga Rockers og Oslo Ess.

▶ Andreas Soltvedt

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? TRAKK IKKE NOK FOLK: Valkyrien Allstars var blant artistene som spilte på Kartfestiv­alen 2018.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT TRAKK IKKE NOK FOLK: Valkyrien Allstars var blant artistene som spilte på Kartfestiv­alen 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway