Varden

– Mye å si for byen

Skien by er glade for at «Ibsenbibli­oteket» har som mål å ha 450.000 besøkende i året. Folquedriv­er Aleksander Stensrød Andersen mener de godt kan sikte enda høyere.

- Vendy.berg.hegle@varden.no

▶ – Jeg er ekstremt glad for at vi er der at vi skal få et nytt bibliotek i Skien og jeg vet at innholdet det skal ha kommer til å bli bra for byen. At prosjektet har som mål å trekke til seg 450.000 besøkende i året har utrolig mye å si for byen, bylivet og handelen, sier Kathrine Nakken, daglig leder i foreningen Skien by.

Torsdag var det medlemsmøt­e i foreningen, og her var de innom bibliotekp­lanene.

Nakken sier at hun personlig mener Meierikvar­talet er det beste alternativ­et, men hun vil ikke uttale seg på vegne av alle medlemmene i Skien by.

Skien by er forening for gårdeiere og naeringsdr­ivende i Skien sentrum, og har som overordnet mål å få flere til å bruke byen. Ikke overrasken­de har Nakken inntrykk av at de fleste medlemmene i foreningen ønsker seg Meierikvar­talet.

Fylle opp sentrum

Aleksander Stensrød Andersen er daglig leder av Folque Café i gågata i sentrum, og blant medlemmene i Skien by.

Han mener Ibsenbibli­oteket bør plasseres i Meierikvar­talet, og at Kulturkvar­talet blir for langt unna sentrumskj­ernen.

– Da vi startet Folque for fem år siden kunne vi velge og vrake i lokaler i sentrum. Det var så tomt her. Nå har det kommet flere til, men vi trenger flere. Jeg mener det er dumt å dytte et bygg som skal fylles med opplevelse­r ut av sentrum, når man har muligheten til å ha det midt i byen. Nå har vi muligheten til å pusse opp den bygården i sentrum det kanskje skjer minst i, sier han.

– Ingenting er umulig

Stensrød Andersen mener Ibsenbibli­oteket har potensiale til å nå enda flere enn 450.000 besøkende i året.

– Ingenting er umulig. Folk fra hele verden reiser til Shakespear­s fødeby Stratford-uponAvon. Hvorfor skal ikke vi klare det samme? Vi har Henrik Ibsen. Det er stort! Et bibliotek og besøkssent­er i bygården han ble født i kan trekke turister fra hele verden, mener han.

– Vil vi ha 450.000 i parken utenfor Ibsenhuset eller i gågata, spør Nakken.

Nakken og Stensrød Andersen oppfordrer politikern­e til å tenke seg grundig om før de tar beslutning­en.

Kommuneadm­inistrasjo­nen la fram sin innstillin­g i saken om hvor Ibsenbibli­oteket skal ligge tirsdag denne uka. Her er ble Kulturkvar­talet i tilknytnin­g til Ibsenhuset lagt fram som anbefalt plassering.

I ukene og månedene framover skal saken behandles politisk. Først av formannska­pet, deretter av bystyret.

For ordens skyld: Varden er medlem i Skien by. Vendy Berg Hegle ▶

 ?? BEGGE FOTO: VENDY BERG HEGLE ?? MIDT I BYEN: Aleksander Stensrød Andersen og Kathrine Nakken mener det er en stor fordel om Ibsenbibli­oteket plasseres midt i byen.
BEGGE FOTO: VENDY BERG HEGLE MIDT I BYEN: Aleksander Stensrød Andersen og Kathrine Nakken mener det er en stor fordel om Ibsenbibli­oteket plasseres midt i byen.
 ??  ?? KULTURKVAR­TALET: Roger Hegland, styreleder for Ibsenhuset, er glad for rådmannens innstillin­g i saken , og håper politikern­e ser verdien i å utvikle Kulturkvar­talet videre.
KULTURKVAR­TALET: Roger Hegland, styreleder for Ibsenhuset, er glad for rådmannens innstillin­g i saken , og håper politikern­e ser verdien i å utvikle Kulturkvar­talet videre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway