Varden

Har alt 250.000

Ibsenhuset er fornøyde med rådmannens innstillin­g, men mener noen av de positive argumenten­e knyttet til Kulturkvar­talet er underspilt.

- Vendy.berg.hegle@varden.no

▶ – Vi mener det er en god og riktig innstillin­g rådmannen kommer med, men at saksframle­gget toner ned noen av de de positive sidene, sier Roger Hegland, styreleder for Ibsenhuset.

Han trekker spesielt fram at Ibsenhuset og biblioteke­t allerede har en stor besøksmass­e og at tomta gir bedre muligheter for et signalbygg enn «konkurrent­en» 150 meter ned i bakken.

– Det er 250.000 besøkende i året i Ibsenhuset allerede. Det er et veldig godt potensiale for å øke enda mer. Muligheten for et signalbygg er også størst her, slik vi oppfatter det arbeidet arkitekten­e la fram, sier han.

– En merkevare

Ibsenhuset har utarbeidet en egen uttalelse som er vedlagt biblioteks­aken politikern­e skal behandle i tiden framover. Her påpekes det blant annet at det er risikofylt å flytte naer halvparten av kulturhuse­ts besøkende ut av bygget.

– Ibsenhuset er allerede en merkevare, og det er mange som glade i huset. Jeg mener det er viktig å videreutvi­kle det vi allerede har. Ibsenhuset har nytte av biblioteke­t, og biblioteke­t har nytte av Ibsenhuset. Det går begge veier, sier Hegland.

– Private investorer ser dessuten verdien av området, legger han til, og viser til at det foreligger planer om å bygge et hotell kloss inntil Ibsenhuset mot Telemarksg­ata.

– Det gir en stor mulighet med tanke på Ibsenturis­me og konferanse­r, sier han.

Kommunen eier tomta

I rådmannens innstillin­g er hovedargum­entet for Kulturkvar­talet at det er billigere og enklere å bygge på tomta, som kommunen selv eier. Meierikvar­talet trekkes fram som den tomta som har potensiale til å

Ibsenhuset mottar årlig ni millioner i drifttilsk­udd fra kommunen, i tillegg til omtrent fire millioner kroner i leieinntek­ter fra biblioteke­t, kulturskol­en, Team Fritid og kunstforen­ingen. Vendy Berg Hegle ▶

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway