Varden

Klare for den store scenen

I mer enn halvannet år har rockerne i KitFai forberedt sin debutalbum­utgivelse. Nå er bandet – med to telemarkin­ger i startoppst­illingen – klare til å ta steget ut.

- Andreas.soltvedt@varden.no

Jeg er veldig spent på det norske publikumme­t

Arne Steinar Myrvang, trommis

▶ De spiller alternativ rock i den utvidete sjangeren som strekker seg fra metall til popbeslekt­et musikk. Torsdag 27. september holder KitFai releasekon­sert på John Dee i hovedstade­n. Debutalbum­et «The Things You Left Us» slippes i dag på digitale plattforme­r og vinyl.

Hentet navn fra filosof-kone

Sentralt i KitFais musikalske struktur finner vi to mangeårige musikkompi­ser fra MidtTelema­rk i form av Rein Blomquist fra Bø på bass og Arne Steinar Myrvang fra nabobygda Hørte på trommer. De to musikerne har nå base i og ved Oslo. Arne Steinar Myrvang (29) vet likevel godt hvem han er i sjela.

– Du betrakter deg som sauhering?

– Absolutt, bekrefter overfor Varden.

I sine tidlige ungdomsår var musikeren sentral i telemarksb­and som (The Return Of) Breiflabb og Ørkenkjøtt. Nå er det KitFai for full maskin.

– Hva ligger i bandnavnet? – Filosofen Arne Naess hadde ei kone som het KitFai. Da vokalisten i bandet gikk på folkehøgsk­ole, kom KitFai på besøk. Dette gjorde sterkt inntrykk. Navnet «bet seg fast». Vi syntes det var et bra navn på bandet, forteller Myrvang.

Anbefalt av P3

innerst fortsatt Myrvang

Bandet KitFais oppstart var for rundt fem år siden. Arne Steinar Myrvang & co. har mange låter liggende med anbefaling­er i NRKs Urørt-katalog. Bandet har også opptrådt på Urørtscene­n på ulike festivaler.

– Musikken er slik at du får utfolde deg som trommis?

– Ja, jeg får gjøre som jeg vil stort sett, sier trommisen som i sin Sauherad-tid ble hedret med «Drømmestip­endet».

– Blir det mulig å oppleve KitFai fra konsertsce­ner i Telemark i tida framover?

– Vi jobber med å få til konserter i Telemark og omegn til våren. Det kan blant annet vaere aktuelt at vi spiller på Kroa i Bø, opplyser Myrvang.

– Hva tenker du om KitFai nå som plata er ute?

– Vi er blitt tatt godt imot i flere land. Jeg er veldig spent på det norske publikumme­t, sier den dyktige trommisen. ▶ Andreas Soltvedt

 ?? FOTO: BIRTE ULVESETH ?? TIDA GÅR: Her Myrvang (bak t.v.) og Blomquist (bak t.h.) i 2008. Bandet het The Return Of Breiflabb og deltok i bandkonkur­ransen Rockekamp i Telemark dette året. De øvrige på bildet er Ole Martin Hagtvedt Holte (foran), Sindre Tengesdal (nr. to bak f.v.) og Simen August Jansen.
FOTO: BIRTE ULVESETH TIDA GÅR: Her Myrvang (bak t.v.) og Blomquist (bak t.h.) i 2008. Bandet het The Return Of Breiflabb og deltok i bandkonkur­ransen Rockekamp i Telemark dette året. De øvrige på bildet er Ole Martin Hagtvedt Holte (foran), Sindre Tengesdal (nr. to bak f.v.) og Simen August Jansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway