Varden

Musikal-la-land imponerer

Sjarmfakto­ren har alltid vaert høy når Tokestua inviterer til musikalsk helaften. I år er presisjone­n på samme nivå.

- ▶ Sindre Omenås sindre.omenas@varden.no

Det er lett å la seg imponere når 44 sangere og skuespille­re fra «hele» Telemark inntar scenen i Tokestua, og tar publikum med seg på en reise gjennom høydepunkt­er fra ni verdenskje­nte musikaler.

– Nesten naturstrid­ig

For fjerde gang har Jannicke Irwin Abrahamsen satt sammen programmet, og tydeligvis skapt en ramme der unge og erfarne sangere får en formidling­sglede og trygghet det slår gnister av.

Varden overvar generalprø­ven av «Musikal-la-land – en reise i musikalens verden», men allerede der merket vi trøkket i åpningsnum­meret fra «The Greatest Showman». Det er ikke like stort trykk i alle numrene, som tar med publikum til musikalene «Annie», «La-la-land», «Chicago», «Sound of Music», «Phantom of the opera», «Sweet Charity», «Grease» og «West Side Story», men spillegled­en, presisjone­n og formidling­en er upåklageli­g. Det er nesten naturstrid­ig at en bygd der de

fleste venter på elgjakta neste uke, får Broadway på besøk i sin egen kulturelle storstue.

Jannicke på scenen

Det er imponerend­e at det er så høy kvalitet på alle de 44 sangerne som deltar i showet, de er så proffe som amatører kan bli.

Likevel er det fristende å trekke fram Birk Teodor Rabben (17), som i vår også hadde hovedrolle­n i Barne- og ungdomstea­terets «Rockeulven» i Ibsenhuset. I Tokestua baerer han med en selvfølgel­ig letthet rollen som «The Greatest Showman», skurken i «Chicago» og råneren i ««Greased lightning».

For første gang får publikum i Drangedal også se Jannicke Irwin Abrahamsen på scenen.

– Det er veldig kjekt å kunne bli med på hele forestilli­ngen denne gangen. Det har vaert en fantastisk utvikling, og vi har en trygghet på det vi gjør som åpner for at jeg kan vaere med i noen nummer, forteller Abrahamsen etter generalprø­ven.

Forestilli­ngen er snart utsolgt, og spilles fram til søndag og fra fredag til søndag neste uke. Nå settes det derfor opp ekstrafore­stillinger neste lørdag og søndag.

Drangedal kan med god grunn vaere stolt av å vaere musikalbyg­da i Telemark, og trekker i to helger mer enn elgjegere til skogkommun­en.

 ??  ?? IMPONERER: 44 sangere og skuespille­re fra Telemark er på scenen i Tokestua denne helgen og neste.
IMPONERER: 44 sangere og skuespille­re fra Telemark er på scenen i Tokestua denne helgen og neste.
 ??  ?? PÅ SCENEN: Jannicke Irwin Abrahamsen har i fire år hatt regien på showet. I år er hun også på scenen, som her med Rolf Øygården.
PÅ SCENEN: Jannicke Irwin Abrahamsen har i fire år hatt regien på showet. I år er hun også på scenen, som her med Rolf Øygården.
 ??  ?? SHOW: Årets musikal-kveld starter med trøkk, fra musikalen «The Greatest Showman».
SHOW: Årets musikal-kveld starter med trøkk, fra musikalen «The Greatest Showman».
 ??  ?? SJARM: Det er spillegled­e og sjarm i massevis, med 44 aktører på scenen i Tokestua.
SJARM: Det er spillegled­e og sjarm i massevis, med 44 aktører på scenen i Tokestua.
 ??  ?? FEST: Birk Teodor Rabben framfører flere tunge nummer i den musikalske helaftenen i Tokestua.
FEST: Birk Teodor Rabben framfører flere tunge nummer i den musikalske helaftenen i Tokestua.
 ?? ALLE FOTO: SINDRE OMENÅS ??
ALLE FOTO: SINDRE OMENÅS

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway