Varden

Joshua signerte for Odd til 2020

Joshua Kitolano gledet alle Oddhjerter ved å forlenge kontrakten til sommeren 2021, og sommerens turbulens var erstattet med brede smil.

- ▶ Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

Pipa hadde ikke bare fått en annen lyd mellom Odd-trener Dag-Eilev Fagermo og agent Atta Aneke – den var faktisk blitt til fredspipe, fortalte Odds daglige leder, Einar Håndlykken.

– Nå er vi gode kamerater og skal jobbe sammen, sier Fagermo og retter blikket mot agenten.

– Du er en av få agenter vi virkelig har kunnet stole på, og det er kanskje derfor det ble litt bråk i kulissene da vi hadde John-saken, tilføyer treneren, og lanserer seg selv til neste salgsoppga­ve for agenten.

– Det blir billigsalg, tilføyer Håndlykken.

Ikke mål om salg

Aneke understrek­er sitt gode forhold til Odd, og legger til at Kitolano kommer til å møte på jobb for å utvikle seg videre.

– Utvikling er det vi tenker mest på. Det er ikke et mål å selge Joshua i løpet av denne kontraktpe­rioden, og vi mener Odd er riktig sted for han. Det samme sier Kitolano. – Jeg forventet ikke å få så mye spilletid allerede nå, og skal innrømme at jeg var nervøs, vedgår unggutten, som understrek­er Odds statistikk med å få fram unge spillere – og hvor godt han har blitt tatt vare på.

– Han er egentlig foran skjema med tanke på spilletid, sier Aneke.

Fagermo benyttet sjansen til å snakke lokal profil.

Tryggere og tryggere

– Som alle unge med en lokal tilknytnin­g vi har eller får fram, ønsker vi selvsagt å ha Joshua lengst mulig, utvikle potensiale­t hans og også høste av det selv, sier treneren som ikke var redd for å gi tenåringen sjansen.

– Han matches forsiktig. Josh var nervøs, men blir tryggere og tryggere. Han skal fortsatt ta dette steg for steg, og det vil svinge litt, varsler Fagermo, som ønsker å gjøre Kitolano enda mer målfarlig.

– Husk at Josh er 17. Det må han få lov til å vaere.

Kitolano sier at spilletid ikke var avgjørende for å signere kontrakten.

– Ikke i det hele tatt. Men det er veldig gøy.

At kontrakten strekker seg til sommeren i 2021, har selvsagt å gjøre med sesonger rundt omkring i Europa.

– Men det er en plan for utvikling som gjelder fram til da, sier Aneke.

 ??  ??
 ?? FOTO: AUDUN BRAASTAD, NTB SCANPIX ?? FORAN: Joshua Kitolano er allerede foran skjema i forhold til spilletid, sier spilleren selv og hans agent.
FOTO: AUDUN BRAASTAD, NTB SCANPIX FORAN: Joshua Kitolano er allerede foran skjema i forhold til spilletid, sier spilleren selv og hans agent.
 ??  ?? GOD STEMNING: Dag-Eilev Fagermo, Joshua Kitolano, John Kitolano senior, Einar Håndlykken og agent Atta Aneke under torsdagens presentasj­on av den unge Odd-spillerens nye kontrakt.
GOD STEMNING: Dag-Eilev Fagermo, Joshua Kitolano, John Kitolano senior, Einar Håndlykken og agent Atta Aneke under torsdagens presentasj­on av den unge Odd-spillerens nye kontrakt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway