Varden

Drar på kirketurné

Ingebjørg Bratland og Espen Lind har hatt lyst til å dra på kirketurné sammen siden 2011. Nå skjer det omsider.

- ▶ ▶ vendy.berg.hegle@varden.no

– Det var så moro! Vi var enige om å gjøre det en gang til, men så har det ikke klaffa før nå. Nå gleder jeg meg skikkelig til å komme i gang med turneen. Det blir min første kirketurné, og jeg er så stolt av dette prosjektet, sier Bratland.

I løpet av oktober skal de ha konserter i 12 kirker. Flere av stedene er allerede utsolgt. 19. oktober spiller de i Skien kirke. I bandet har de med seg Torjus Vierli på og Haldor Røyne.

Kjente salmer i ny drakt

ny melodidrak­t av Lind.

– Det er salmer mange har et forhold til. Verken jeg eller Espen går i kirken hver søndag, men salmene han har plukka ut handler om det fine i kristendom­men; om håp og nestekjaer­lighet. De har et budskap jeg kan stå inne for, sier 28-åringen fra Edland.

«Kvalmende flink»

virka som en litt sånn «høy på seg selv»-type. Det er ganske morsomt, for når du møter han er han en ydmyk og neppå fyr, sier Bratland, og beskriver musikerkol­legaen som et übermusika­lsk overmennes­ke.

– Han er nesten litt kvalmende flink og fikser alt han får for seg. Jeg har fått spørsmål før om aldersfors­kjellen har noe å si, men det er det ingen av oss som har tenkt på. Det er musikken som forener oss, ikke hvor vi er i livet. Målet mitt er dessuten alltid å jobbe med folk som er flinkere enn meg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway