Varden

Nav i Skien vil ut av «Nav-bygget»

NaviSkiene­rpå jakt etter mindre og rimeligere lokaler. Behovene har endret seg på de ni åreneetate­nhar holdt til på Landmannst­orget.

- ▶ Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

Nå går de ut med et tilbud til alle gårdeiere i sentrum som har ledige kontorloka­ler som er store nok, det vil i rundt 3.000 kvadratmet­er, og som er brukbare for Nav eller kan bli det i løpet av det drøye året det er til Nav må begynne å flytte for å vaere ute av lokalene med adres- se Torggata 18 i løpet av 2019.

Der betaler de 13,3 millioner kroner i året i husleie. pluss 2–3 millioner som andel av felleskost­nader. De lokalene de har nå er for store og dyre, og kommunen, som har leiekontra­kten, har valgt å ikke forlenge den.

Starter jakt nå

Skien kommunes eiendomssj­ef Anita Ballestad, assisteren­de rådmann Jan Petter Johansen og assisteren­de Nav-leder Sissel Berit Hoell understrek­er at det kun er den lokale delen av Nav som eventuelt skal flytte. Det er de fire nederste etasjene av bygget, som sto klart i 2009. Det ble reist av firmaet Veidekke, og eies nå av et svensk familiefir­ma.

Annonser med «ønskes leid» kommer i Varden og TA onsdag, og tilbydere må melde seg i løpet av et par uker. Så vil kommunen og Nav dra på befaring til aktuelle lokaler. Avgjørelse­n blir trolig tatt i løpet av høsten.

Området de leter i er sentrum, litt snevrere definert enn man ofte gjør. Murbyen og Langbrygge­ne er det aktuelle om- rådet, mens Klosterøya er definert som utenfor. Det må vaere gangavstan­d fra busstasjon­en på Landmannst­orget

Tidsperspe­ktivet er såpass kort at det ikke vil vaere tid til å bygge noe nytt. De satser på eksisteren­de bygninger. og de utelukker heller ikke å bli vaerende der de er, med en ny kontrakt som gir lavere leie og mindre areal.

En tredjedel

Digitalise­ringen av tjenestene til Nav har gått raskt. De har også endret arbeidsfor­m, og de ansatte treffer oftere brukerne andre steder enn i sine egne lokaler.

– Da vi startet opp i 2009 hadde vi 300 brukere innom hver dag. Nå har vi 100, forteller Hoell. Endringene har betydd mye for hva slags lokaler Nav har behov for.

De har ikke sjekket markedet, men regner med at det blir godt med tilbydere.

 ??  ??
 ?? FOTO: TORE SVARVERUD ?? PÅ KONTORJAKT: Anita Ballestad og Jan Petter Johansen fra Skien kommune samt Sissel Berit Hoell fra Nav foran det som bare kalles Nav-bygget i Skien.
FOTO: TORE SVARVERUD PÅ KONTORJAKT: Anita Ballestad og Jan Petter Johansen fra Skien kommune samt Sissel Berit Hoell fra Nav foran det som bare kalles Nav-bygget i Skien.
 ??  ?? MONUMENTAL­T: Navbygget er et ruvende innslag i bybildet i Skien.
MONUMENTAL­T: Navbygget er et ruvende innslag i bybildet i Skien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway