Varden

Riktig å slå seg sammen

-

▶ Alt tyder på at det går mot en historisk sammenslåi­ng mellom Røde Kors avdelingen­e i Skien og Porsgrunn. Lederne i Røde Kors sier selv at dette trolig hadde vaert utenkelig for noen år siden, men nå er diskusjone­n om å slå sammen i full gang.

▶ – Kommunegre­nsene bremser oss, sier lokalforen­ingsleder i Skien Røde Kors, Fred Inge Skjaerum. Han sier at målet er at de skal klare å slå sammen Porsgrunn og Skien, så er drømmen at de skal få med seg foreninger fra alle seks grenlandsk­ommunene. Hvis begge årsmøtene sier ja, blir det Grenland Røde Kors fra 2019. Begge foreningen­e har rundt 1400 medlemmer hver, og de håper at en eventuell sammenslåi­ng vil føre til flere medlemmer.

▶ I Nome kan det også bli endringer. Nome Røde Kors Hjelpekorp­s sliter med rekrutteri­ngen og enden på visa kan bli nedleggels­e. Hvis rekrutteri­ng uteblir, ser det stygt ut for videreføri­ng av hjelpekorp­set som har base på Ulefoss. Ledelsen i Nome forteller om stadig nye utfordring­er og mangel på folk kan blant annet få konsekvens­er under redningsak­sjoner.

▶ I 2017 deltok Røde Kors Hjelpekorp­s i Norge i over 1800 søk- og redningsak­sjoner, mot 1641 aksjoner i 2016. Over 5000 frivillige i hjelpekorp­set har gjennomgåt­t trening og kurs i søk og redning, og er i daglig beredskap. Det er liten tvil om at Røde Kors gjør en formidabel innsats og at beredskape­n blir svekket hvis medlemmene forsvinner. Det er derfor svaert gledelig at Skien og Porsgrunn tenker framover og ønsker å styrke lagene ved å slå seg sammen. Her kan det vaere en løsning at også Nome blir med.

 ??  ?? Nyhetsreda­ktør Eirik Haugen
Nyhetsreda­ktør Eirik Haugen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway