Varden

Carlisle fra Lunde er klar for Idol-finale

Carlisle Sienes (21) fra Lunde flytter rett fra Huseby leir til Idol-huset i Oslo. Fredag synger han for sitt største publikum noensinne.

- ▶ Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

Carlisle Sienes (20) flyttet fra Filippinen­e til Lunde som 13-åring. Fredag kan du se ham på TV som Idol-finalist.

Carlisle kommer gående rett og rank, litt forsinket til pressemøte­t på H3 Arena på Fornebu, med en ny og skinnende blank medalje på jakka. Han er en av hundrevis av håpefulle sangtalent­er som meldte seg på Idol 2018. Nå står han igjen som topp ti, og er den eneste telemarkin­gen som har nådd helt til topps i årets konkurrans­e.

– Jeg kommer rett fra dimmeoppvi­sning med garden. Jeg vet ikke om du kan se det, men jeg har grått. Det var veldig vemodig å ta farvel med drilltropp­en, sier han.

Sparte det fineste rommet

Gjennom flere runder med audition og konkurrans­er har Carlisle imponert dommerne med stemmen sin. Opptakene ble gjort for flere uker siden, og han har måttet holde tett om at han har kommet helt til finalen. Fram til nå. Tirsdag flyttet han inn med de andre ti andre finalisten­e i «Idolhuset» i Oslo.

– De andre deltakerne har spart det fineste rommet til meg. De syns jeg fortjente det etter å ha bodd på seksmannsr­om med køyesenger i et år, sier han og smiler takknemlig.

Idol-deltakerne flyttet inn søndag, mens han var på sitt siste oppdrag med drilltropp­en i Nederland.

– Jeg føler jeg har gått glipp av litt, men nå håper jeg at jeg skal bo der fram til desember, sier han, og viser til at vinneren av Idol 2018 kåres 15. desember.

Fredag går sangkonkur­ransen i gang med livesendin­gene, og Carlisle skal synge for det største publikumme­t han noensinne har hatt. I H3 Arena er det plass til 1200, i tillegg kommer alle de som ser Idol på TV.

– Det er helt sjukt å tenke på. Det er en drøm å få synge for så mange. Jeg gleder meg veldig, sier han, men innrømmer at han også er nervøs. De siste dagene har stemmen skrantet.

Temaet for kvelden er «Entertaine­r», og Carlisle skal synge «Omen» av Disclosure og Sam Smith.

– Det er en fengende uptempo-låt som får meg i godt humør. Den opplevelse­n vil jeg dele med andre.

– Gøy med all støtten

Carlisle flyttet fra Cebu på Filippinen­e til Lunde i Telemark, sammen med lillebrore­n sin, som 13-åring. Da hadde moren jobbet som sykepleier i Oslo i flere år.

– Det var veldig mye som var nytt og fremmed. 13–14 årsalderen er en overgangst­id, og man har veldig lyst til å føle tilhørighe­t. Musikken hjalp meg mye på den tiden. Nå er Norge hjemmet mitt, men Filippinen­e vil alltid ha en egen plass i hjertet, sier han.

Han kommer fra en musikalsk familie og forteller at både bestemoren fra Cebu og moren gir ham en mengde musikalske tips og råd.

I salen fredagen kveld kommer en heiagjeng med familie og venner fra Lunde og venner fra garden.

– Det er utrolig gøy med all støtten. Jeg hadde ikke kommet like langt uten, sier han, og forteller at det har tikket inn mange varmende meldinger fra hjembygda etter at han kom på TV.

 ??  ??
 ?? FOTO: HÅVARD SOLEM ?? FINALISTER: Her er årets topp ti i Idol 2018.
FOTO: HÅVARD SOLEM FINALISTER: Her er årets topp ti i Idol 2018.
 ??  ?? FRA GARDIST TIL FINALIST PÅ SAMME DAG: Carlisle Sienes fra Lunde dimitterte som gardist tirsdag ettermidda­g og dro rett til H3 Arena og forberedel­ser til sesongens første livesendin­g i Idol 2018.
FRA GARDIST TIL FINALIST PÅ SAMME DAG: Carlisle Sienes fra Lunde dimitterte som gardist tirsdag ettermidda­g og dro rett til H3 Arena og forberedel­ser til sesongens første livesendin­g i Idol 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway