Varden

120 står i kø for denne bilen

Over 5.500 har til nå betalt 7.777 kroner i depositum for å få bestille den helelektri­ske utgaven av Kia Niro.

- ▶ Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

Star Bil i Skien forteller at 120-150 telemarkin­ger står på vent for å få kjøpe Kia Niro electric. Elbilen har rekkevidde på 485 kilometer.

– Det er Kia Norge som håndterer depositum og plass i køen. Etter det vi vet er det mellom 120 og 150 kunder her hos oss som venter på å få bestille bilene, forteller salgssjef Håkon Naes hos StarBil.

Niro kom på markedet for to år siden som hybrid og for ett år siden som ladbar hybrid. Forventnin­gene til den nye bilen er store, og nå i oktober skal den presentere­s for forhandler­ne.

Niro electric har en rekke- vidde på 485 kilometer etter den nye WLTP-standarden, og leveres i Norge med batteri på 64 kWh. Rekkevidde­n er tre kilometer over konsernfet­ter Hyundai Kona. Den var det per 30. september registrert 15 av i Telemark og ventetiden for dem som bestiller nå er to år.

– Kia Norge har bestilt inn like mange elektriske Niro for neste år som totalantal­let av Kia for 2018, forteller Naes. Prisen er ikke klar, men forventes å vaere på nivå med sammenlikn­bare konkurrent­er. De første bilene leveres til kunder mot slutten av året.

Doldisen Soul

På nybilstati­stikken står den elektriske Soul oppført på 29. plass med 37 biler i år i Telemark. Det er på bruktimpor­tlista de store tallene dukker opp. I Telemark er det i år registrert 111 bruktimpor­terte Soul.

– Importøren har ikke fått nok biler, og vi selger biler med én dags registreri­ng bak seg i Tyskland. De selges med den samme 7-års og 150.000 kilometers garantien som andre nye Kia-biler, men må registrere­s som brukt, forteller daglig leder Steinar Gundersen. Til nå har StarBil siden 2015 solgt 453 elektriske Kia Soul og regner med å nå 500 før årsskiftet.

Nye biler per 30. september

Det ble registrert 417 nye personbile­r i Telemark i september, mot 523 samme måned i fjor. 157 var elektriske og 100 ladbare hybrid, noe som gir en ladbar andel på 61,6 prosent.

 ??  ??
 ?? BEGGE FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? VENTELISTE: Om få uker kommer Kia Niro electric som over 5.500 står på venteliste for å kjøpe til Norge. Salgssjef Steinar Naes forteller at den elektriske versjonen blir litt lenger, men ellers ganske lik den utstilte Kia Niro i ladbar hybridutga­ve.
BEGGE FOTO: TORE ØYVIND MOEN VENTELISTE: Om få uker kommer Kia Niro electric som over 5.500 står på venteliste for å kjøpe til Norge. Salgssjef Steinar Naes forteller at den elektriske versjonen blir litt lenger, men ellers ganske lik den utstilte Kia Niro i ladbar hybridutga­ve.
 ??  ?? NYBRUKT: Bilen med fabrikkbes­kyttelsen på kommer fra Tyskland. Alle importørga­rantier gjelder forteller Håkon Naes og Steinar Gundersen.
NYBRUKT: Bilen med fabrikkbes­kyttelsen på kommer fra Tyskland. Alle importørga­rantier gjelder forteller Håkon Naes og Steinar Gundersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway