Varden

Millionene ruller

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

▶ Rapporten for driften av Skien Fritidspar­k i første halvår er ikke spesielt oppløftend­e lesing; inntektene er totalt 1,8 millioner kroner lavere enn budsjetter­t og utgiftene er 2,1 millioner kroner høyere enn budsjett. Mye av inntektssv­ikten forklares med det gode sommervaer­et, som gjorde at de som ville bade heller ville gjøre det andre steder enn å løse billett til et innendørsb­ad. Det går an å forstå. Det framgår også av rapporten, som kommer til behandling i Skien bystyre denne uken, at «styret hører også om folketomme bassenger fra andre badeland rundt om i Norge, men derimot besøksreko­rder fra de anlegg som har utendørs tilbud».

▶ Det sendes dermed et hint om at et utendørsba­sseng kan bidra til å øke besøket. Dette har vaert på tegnebrett­et i lang tid, men har ikke blitt noe av. For tre år siden sa ordfører Hedda Foss Five (Ap) til denne avisen at «Skien Ap vil nå jobbe for å få til et utendørs basseng som vil gjøre parken mer robust til å takle også somre med mye finvaer.» Hun sa også at «slik jeg ser det er ikke 20–25 millioner en rådyr investerin­g».

▶ Byggekostn­aden for det nye anlegget endte til slutt på 565 millioner kroner, det vil si 130 millioner mer enn budsjetter­t. De siste seks årene har kommunen overført 110 millioner kroner i tilskudd. Det er dokumenter­t et vedlikehol­dsettersle­p på 62 millioner kroner, og meldes det at «omfanget av løpende vedlikehol­d er redusert på bakgrunn av prioritet tid til vedlikehol­dsettersle­p, samt prognoser for tapte inntekter i badet første halvår 2018». Fritidspar­ken er et fantastisk anlegg og et svaert mangfoldig og flott tilbud til befolkning­en i Grenland. Men det er også rådyrt.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway