Varden

– De har misforståt­t

Porsgrunns Ap-topp Trond Ingebretse­n er sjokkert over misforståe­lser i E18saken.

- Per.arne.rennestrau­m@varden.no

Bakgrunnen er nyheten om at rådmannen i Skien ber bystyret komme med en innsigelse mot Porsgrunns vedtak om å vrake et dobbelt kryss på Ås. Et dobbelt kryss innebaerer at bilistene som kommer fra Grenland via riksvei 36 kan kjøre mot både Oslo og Kristiansa­nd via dette krysset. På samme måte kan man kjøre av E18 på samme sted, enten man kommer nordfra eller sørfra.

Men Porsgrunn bystyre vil i stedet etablere to halve kryss, ett for hver retning. Det ene skal ligge ved Kjørholt og det andre på Rød ved Lundedalen.

Oppgitt over Skien

– Ikke godt nok, mener Skiens rådmann og varsler innsigelse, som er det sterkeste virkemidde­let i plan- og bygningslo­ven.

Ap-topp Trond Ingebretse­n i Porsgrunn er oppgitt over ropet fra Skien.

– I denne saken er det mange misforståe­lser ute og går. Det virker som om noen tror at de som kommer fra riksvei 36 (Herøya) må kjøre gjennom Brattåstun­nelen og til Kjørholt når de skal kople seg på E18 og kjøre mot Oslo. Men det er det ingen som vil gjøre. Da må de i så fall betale bompenger! I stedet kjører de rett opp til krysset på Lanner, via dagens E18. Jeg har også hørt en naeringsli­vstopp hevde at det var snakk om å bruke de gamle Lillegårds­kleivene, noe som selvsagt ikke er aktuelt, sier Trond Ingebretse­n.

– Jeg blir skremt og sjokkert av de åpenbare misforståe­lsene. Samtidig må jeg ta selvkritik­k på at vi ikke har greid å kommuniser­e Nye Veiers gode forslag godt nok.

Forsinkels­e

– Hva er din kommentar til at det kan bli innsigelse­r?

– Det er en hindring som vil medføre en forsinkels­e i E18-utbygginge­n. Vi er likevel trygge på at en innsigelse ikke vil vinne fram. Vårt forslag er den beste trafikale løsningen og som har minst inngrep i naturen.

Svein Stulen sitter i styret i Fellesforu­m for Heistad, Brattås og Skjelsvik – og fikk bakoversve­is da han leste i Varden om den varslede innsigelse­n.

– De tar ikke hensyn til folk på Heistad. De ser bare en strek på kartet, mener han.

Skien bystyret skulle behandlet saken torsdag denne uken. Tirsdag ettermidda­g ble det bestemt å utsette den til et ekstraordi­naert møte 18. oktober.

▶ Per Arne Rennestrau­m

 ?? ILLUSTRASJ­ON: VIDAR ALSTAD ?? KART: Kartet viser trafikkfly­ten på ny E18 og tilhørende veier. Trond Ingebretse­n (innfelt) mener misforståe­lser ligger bak Skiens innsigelse­sforslag.
ILLUSTRASJ­ON: VIDAR ALSTAD KART: Kartet viser trafikkfly­ten på ny E18 og tilhørende veier. Trond Ingebretse­n (innfelt) mener misforståe­lser ligger bak Skiens innsigelse­sforslag.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway