Varden

Strømmet på med forslag

Nå skal det avgjøres hvordan fylkesvåpe­net skal se ut.

- Hege.gulseth@varden.no

▶ Det har kommet inn hundrevis av forslag til det nye fylkesvåpe­net. Hvor mange det konkret dreier seg om er ikke klart ennå, men det dreier seg i alle fall om over 200 filer som må lastes og over 100 ulike personer som har deltatt.

– Du må ikke si det til noen, men jeg har den morsomste jobben i fellesnemd­a, sier Arve Høiberg (Ap). Fellesnemd­a jobber nå med alt som skal på plass før sammenslåi­ngen av Vestfold og Telemark. Høiberg har ansvaret for arbeidet med å få på plass det nye fylkesvåpe­net.

Mye forskjelli­g

De innsendte forslagene er høyst varierte. Det er vikingskip, traer, dyr, traer, bølger og rullestein. Det er nye kreative forslag, og det er forslag som prøver å kombinere de to eksisteren­de fylkesvåpn­ene. Noen er tegnet av barn med fargeblyan­ter, andre er laget i digitale designprog­ram.

– Det har kommet inn mye av ulik kvalitet, men mye er veldig profesjone­lt. Det vi er ute etter er ideer og symboler vi kan spille videre på – hva tenker folk når vi sier «Vestfold og Telemark», forteller Høiberg, som saerlig lot seg imponere av de innsendte forslagene fra Drangedal tiårige skole.

– Jeg ble så glad at jeg måtte ringe til laereren for å si takk for det fantastisk­e arbeidet elevene har gjort. Det er nettopp det vi var ute etter – vi vil la oss inspirer av de yngre generasjon­ene.

Flere andre forslag har også kommet fra elever på videregåen­de skoler.

Skaper tilhørighe­t

– Hva skal man egentlig med et fylkesvåpe­n? Er det ikke litt gammeldags?

– Nei, absolutt ikke. Du skal ikke reise langt nedover i Europa før hver eneste region er veldig opptatt av å ha egne flagg og symboler for å skape stedstilhø­righet. Vi fikk ikke til å lage et nytt felles navn, men nå har vi sjansen til å i alle fall lage et nytt fylkesvåpe­n.

I dag setter en intern arbeidsgru­ppe seg ned for å gå gjennom alle forslagene. De skal plukke ut de forslagene de ønsker det skal jobbes videre med, og disse sendes til to kommunikas­jonsbyråer som skal utvikle ideene videre.

– I oktober legges det frem noen konkrete forslag for en politisk komite. De skal velge 1-2 alternativ­er som fellesnemn­da skal ta stilling til, sierr Høiberg.

▶ Hege Løvdal Gulseth

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? HAR ANSVARET: Arve Høiberg (Ap) leder arbeidet som skal munne ut i 1-2 forslag som politikern­e skal ta stilling til.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN HAR ANSVARET: Arve Høiberg (Ap) leder arbeidet som skal munne ut i 1-2 forslag som politikern­e skal ta stilling til.
 ??  ?? KOMBINERER: Vestfold og Telemark symboler er tatt vare på.
KOMBINERER: Vestfold og Telemark symboler er tatt vare på.
 ??  ?? DETALJER: Noen av forslagene har mange detaljer.
DETALJER: Noen av forslagene har mange detaljer.
 ??  ?? KREATIVT: Gamle symboler brukes på nye måter.
KREATIVT: Gamle symboler brukes på nye måter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway