Varden

Priskrig på bensin

Tirsdag formiddag var det stor variasjon i drivstoffp­riser i Grenland. Prisforskj­ellen var opp i over tre kroner mellom rimeligste og dyreste stasjon.

- Tore.o.moen@varden.no

▶ Mens Esso og Circle K hadde henholdsvi­s 17.12 og 17.18 per liter bensin i Skien, kostet det 14.45 hos Uno X og 14.69 hos Shell express på tirsdag formiddag. Dieselpris­ene varierte mest. Circle K toppet med 16.37 kroner mens Uno X var rimeligst med 13.08 for literen.

Litt tilfeldig

18 åringen Sander Moe Jacobsen benyttet sjansen til å fylle hos Uno X på Kjørbekk tirsdag formiddag.

– Det er litt tilfeldig at jeg fyller akkurat i dag. Jeg måtte fylle diesel og visste ikke at det var lav pris i dag før jeg så skiltet ute ved veien, forteller han. Vanligvis fyller han tanken på mandager siden det er en av dagene hvor det tradisjone­lt er rimeligst å kjøpe drivstoff.

Mekanikerl­aerlingen kjører en Mercedes E-klasse fra 2004 som han har eid i en måned.

– Den bruker 0,7 på mila, forteller han. Selv om pumpeprise­n er lavere enn vanlig blir det ikke noe full tank. Etter 15 liter er det nok til en mange nye mil og prisen på det hele ble 197 kroner, noe Jacobsen var godt fornøyd med.

Prismønste­r ble endret i fjor

Konkurrans­etilsynet følger drivstoffp­risene tett, og i mars i år slo de fast at ukemønster­et for drivstoffp­riser var brutt. Mens det i ti år har vaert rimeligst drivstoff mandag og torsdag med prishopp samme dag, ble dette mønsteret brutt i desember i fjor, forteller tilsynet.

– Mandag er ikke nødvendigv­is den billigste dagen lenger. Fyll der og når det er billigst slik at det lønner seg for kjedene å konkurrere på pris, er oppfordrin­gen til bilistene fra seniorrådg­iver Sigurd Birkeland i Konkurrans­etilsynet.

Det meste er avgifter

nettsiden

enerwe.no

viser deres bensinkalk­ulator at pumpepris på 14.45 koner (Uno X) gir 9,22 kroner i avgifter. Disse er fordelt på 5,17 kroner for veibruk, 1,16 kroner i CO2-avgift. Merverdiav­gift er på 2,89 kroner, mens bensinen koster 5,24 kroner per liter.

Med pumpepris på 17.18 kroner (Circle K) gir det en bensinpris på 7,42 kroner, mens avgiften på grunn av merverdiav­giften øker til 9,77 kroner.

▶ Tore Øyvind Moen

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? TANKET: 18 åringen Sander Moe Jacobsen var blant mange som benyttet sjansen til å fylle diesel til 13.08 per liter hos Uno X.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN TANKET: 18 åringen Sander Moe Jacobsen var blant mange som benyttet sjansen til å fylle diesel til 13.08 per liter hos Uno X.
 ??  ??
 ??  ?? RIMELIGST: Tirsdag formiddag var Uno X rimeligst i Skien.
RIMELIGST: Tirsdag formiddag var Uno X rimeligst i Skien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway