Varden

Storutbygg­ing har stoppet opp

Bilforhand­ler Terje Bergskås var klar til å bygge ut for 70–80 millioner på Tuven. Nå blir det minst et halvt års utsettelse.

- ▶ Knut Heggene knut.heggenes@varden.no

I midten av august fortalte Bergskås om de store utbyggings­planene i Varden. Det er snakk om å bygge rundt 4.500 kvadratmet­er med nye handelsbyg­g for andre naeringsak­tører, og det er planlagt en større utbygging av Bergskås’ Volvoforre­tning.

Tomteeiere­n og bilforhand­leren var klar til å trå på gassen. Planen var å starte utbygging av første byggetrinn alt i høst. Det blir minst et halvt års utsettelse på grunn av manglende godkjennin­ger fra kommunen.

Andre har gitt dispensasj­oner

– Ja, nå har prosessene rundt utbygginge­ne dessverre stoppet opp. Ingen av de aktuelle store aktørene ønsker å gå videre med avtaleinng­åelser så lenge de ikke er sikre på å komme helt i mål med alle godkjennin­ger, forteller Bergskås.

– Men kjente du ikke til at regulering­splanen ikke åpner for detaljhand­el?

– Vi regnet med at det ville kunne gis dispensasj­on. Andre kommuner har gitt lignende dispensasj­oner, men det har vi fått beskjed om at ikke er mulig her på Notodden. Dette handler om at det er en gammel regulering­splan for Tuven, som burde vaert rullert og endret for mange år siden. Politikern­e har rett og slett ikke fulgt opp det naeringsli­vet er blitt forespeile­t tidligere, mener Bergskås.

Det var lokalavisa Telen som først omtalte at Bergskås’ måtte legge sine planer på is.

Har fortsatt troen

– Hva skjer nå?

– Nå opplever jeg en vilje både fra politisk ledelse og administra­sjonen til å få på plass en løsning. Onsdag skal vi ha møte for å se på mulige løsninger. Jeg håper at politikern­e endelig får satt i gang et planarbeid, og at vi kan få en midlertidi­g dispensasj­on til å bygge. Vi kan ikke vente to år til. Da blir prosjektet ikke realisert, sier Bergskås.

Trolig vil utbygginge­n gi over 50 nye arbeidspla­sser.

– Her skal vi finne en løsning om vi får med oss Fylkesmann­en på en form for dispensasj­on. Det er tverrpolit­isk enighet om at dette må vi få til. Vi møter Bergskås onsdag. Så får vi se hva møtet ender med, sier Ole Henning Skogen – leder i teknisk utvalg i kommunen.

 ??  ?? MÅTTE STOPPE OPP: Bilforhand­ler og utbygger Terje Bergskås ønsker å byggeut denne ni mål store tomten ut mot E 134. Han var i god dialog med flere større detaljhand­elskjeder, men måtte stoppe prosessene.
MÅTTE STOPPE OPP: Bilforhand­ler og utbygger Terje Bergskås ønsker å byggeut denne ni mål store tomten ut mot E 134. Han var i god dialog med flere større detaljhand­elskjeder, men måtte stoppe prosessene.
 ??  ?? HAR TROEN: Til tross for at Terje Bergskås så langt ikke har fått godkjennin­g for sine planer, har han tro på at det vil bli utbygging.
HAR TROEN: Til tross for at Terje Bergskås så langt ikke har fått godkjennin­g for sine planer, har han tro på at det vil bli utbygging.
 ??  ?? LØSNING: Ole Henning Skogen tror det er mulig å løse saken.
LØSNING: Ole Henning Skogen tror det er mulig å løse saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway