Varden

Mer tillit til Putin enn til Trump

-

Russlands president Vladimir Putin har mer tillit enn USAs president Donald Trump rundt om i verden, ifølge en ny undersøkel­se.

Undersøkel­sen er utført av det amerikansk­e Pew Research Centerog er basert på intervjuer med over 26.000 mennesker i 25 land. Intervjuen­e ble utført mellom mai og august i år.

Norge er ikke med, men det er derimot blant andre Sverige, Storbritan­nia, Frankrike, Mexico, Israel og Russland.

I Sverige har tilliten til Trump steget siden 2017. 10 prosent av de spurte svarte at de hadde tillit til den amerikansk­e presidente­n. I år har dette steget til 17 prosent. Dette er likevel i sterk kontrast til 2016, hvor hele 93 prosent av det svenske folket uttrykte sin tiltro til davaerende president Barack Obama.

Og vinneren er ...

I gjennomsni­tt blant de 25 landene svarte 52 prosent av de spurte at de hadde tillit til den tyske statsminis­teren Angela Merkel, sammenlign­et med 27 prosent til Trump, mens Putin har 30 prosent. Merkel kom best ut i Nederland, hvor hele 85 prosent uttrykte positivite­t til hennes lederskap, mens i Hellas var det kun 15 prosent som har tillit til den tyske statsleder­en.

Folks tillit til Trump er også lavere enn tilliten til den kinesiske presidente­n Xi Jinping og Frankrikes president Emmanuel Macron.

Lavest i Mexcio

Ikke overrasken­de scorer Trump lavest i USAs naboland Mexico, hvor kun 6 prosent uttrykte tillit, mens Israel ble unntaket på et ellers labert resultat for den amerikansk­e presidente­n.

Etter et år preget av blant annet Trumps beslutning om å flytte den amerikansk­e ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem har tilliten til Trump steget blant det israelske folket fra 56 prosent fjor til 69 prosent i år.

Til tross for en nedgang i det amerikansk­e imaget etter at Trump inntok Det hvite hus, er folks syn på USA som land fremdeles positivt, med et gjennomsni­tt på om lag 50 prosent blant de spurte landene. 43 prosent oppga i gjennomsni­tt et negativt syn på USA. (NTB-AFP)

 ?? FOTO: AP, NTB SCANPIX ?? PÅ BUNN: Verdens tillit til USAs president er på bunn. Til og med Putin har større tillit i Pew-undersøkse­len.
FOTO: AP, NTB SCANPIX PÅ BUNN: Verdens tillit til USAs president er på bunn. Til og med Putin har større tillit i Pew-undersøkse­len.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway