Varden

Frykter innsigelse

Store regionar og millionløn­ningar

- Hvalsåsen velforenin­g

Hele E18-planen gjennom Porsgrunn kan nå snus på hodet, dersom Skien kommune velger å komme med sine innsigelse­r.

Det kan medføre vesentlige endringer for planforsla­get gjennom Porsgrunn kommune, og ikke minst kan det medføre beslaglegg­ing av store naturområd­er på Ås. Det kan også få konsekvens­er for tunnelen i Skjelsvikd­alen, selv om vi selvsagt håper at den blir liggende fast.

Den løsningen for krysset på Ås, som nå ligger i planen, fremstår som en bra løsning for innbyggern­e på Heistad, Brattås og Skjelsvik, men dersom det skal bygges et massivt kryss på Ås, med ny E18 i 6 felt og med flere rundkjørin­ger, får vi en betydelig og uforstandi­g nedbygging av de flotte naturområd­ene våre. Det er helt uakseptabe­lt.

Innsigelse­r fra Skien kommune, slik vi forstår at de kan komme til å bli fremsatt, vil vaere svaert negativt for en stor befolkning­sgruppe og for naturområd­ene i Porsgrunn. Og i tillegg er vi livredde for at løsningen med tunnel i Skjelsvikd­alen også står på spill. En betydelig kostnadsøk­ning, som en massiv utbygging på Ås vil medføre, kan igjen medføre et krav fra Staten og Nye Veier AS om at E18 i Skjelsvikd­alen må bygges med bruløsning – som ifølge uverifiser­te interne beregninge­r hos Nye Veier AS skal vaere en billigere løsning enn tunnel.

Den løsningen som er valgt av politikern­e i Porsgrunn er en god løsning for både Porsgrunn og øvrige deler av fylket, med avkjøring på Lanner som raskt bringer kjørende innover i fylket vårt, i retning Skien. Og motsatt, med en god påkjøring for de som skal mot Vestfold. Reisetiden fra/til Skien er beregnet til å bli lik den som er der i dag. Vi kan derfor ikke se at Skien kommune har noen grunn til å kreve en formidabel utbygging av et kryss på Ås.

Det kan synes som om Skien kommune og deres politikere har fått mangelfull kunnskap om faktum i saken og hva som ligger bak den planen som nå ligger ute på høring. I så fall bør det vaere snarest innkalles til et møte der både Skien kommunes administra­sjon og politikere, og relevante parter, gis en bedre orienterin­g, før de vurderer å oversende innsigelse­r til den planen som nå ligger på bordet.

Terje Bakke

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: SCANPIX ?? MÅ VENTE: Dei som bur i utkantane må vente på ambulanse, kvar gong, skriv artikkelfo­rfattaren.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: SCANPIX MÅ VENTE: Dei som bur i utkantane må vente på ambulanse, kvar gong, skriv artikkelfo­rfattaren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway