Varden

Nye Veiers er best

- Jan Løkslid

Oddmund Hollås har noen betraktnin­ger om andre løsninger som jeg ikke riktig vet om jeg skal ta alvorlig.

Såvidt jeg forstår han, vil han beholde nåvaerende trasé fra Moheim til Kjørholt med lavere hastighets­begrensnin­g. Har Hollås overhodet tenkt på støy for Nyhusåsen, Asalund, Prestealle­en, Øvald? Forhåpentl­ig vil ingen ta hensyn til forslaget. Jeg håper at Nye Veier holder på sin løsning for Langangen-Lillegårde­n/ tunnell Preståsen, som vil skape minst mulig inngrep i naturen og minst mulig ubehagelig­heter for bebyggelse­n.

Frp vil ha utredet et halvkryss på Moheim ved at traseen flyttes naermere Olavsberge­t/Lillegårde­n. Jeg oppfordrer Frp til å komme med en skisse hvordan de vil løse dette. Avkjøringe­n må nødvendigv­is krysse over jernbanen og derved vil det bli en stigning og slås sammen med Bergsbygda­vegen og videre på den gamle vegen fram til Telemarksp­orten. Det er klart at noe omsetning forsvinner fra Telemarksp­orten, men at Grenland blir i «bakevja» med avkjøring på Lanner er mildt sagt sterkt overdrevet. Våger faktisk den påstanden at av/påkjøring på Lanner skaper mindre trafikkmes­sige problemer om vinteren enn en av/påkjøring ved Lillegårde­n. Dessuten vil et halvkryss ved Lillegårde­n ligge nesten like langt fra Telemarksp­orten som en avkjøring på Lanner.

Hollås nevner de «trafikkfar­lige» Lillegårds­kleivene, hvor har han det fra? Med mindre trafikk opp til Lanner er det i noen få tilfeller vinterstid at det kan hende at utenlandsk­e trailere som ikke gidder å sette på kjetting kan få problemer.

Når det gjelder Skjelsvikd­alen er sikkert den beste løsningen tunnel. Derfor slutter jeg fullt og helt opp om Porsgunn kommunes innstillin­g. Dessuten hadde Kjetil Haugersvee­n fra Eidanger IL meget gode poenger, også han slutter opp om Nye Veiers forslag ved Lillegårde­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway