Varden

Northug: – Jeg er nok litt på etterskudd

-

Petter Northug sier at han neppe kommer til å gå fort på distansere­nn før ved nyttår. – Da kan det vaere for seint, sier skistjerne­n.

▶ Northug møtte tirsdag pressen i forbindels­e med at herrelands­laget i både sprint og allround har samling i Molde.

Medaljegro­ssisten har ikke hatt noen helt optimal sesongoppk­jøring. Nylig fikk han ikke trent hardøkter i en periode som følge av en forkjølels­e. Sykdommen tvang han også til å stå over en samling for landslagss­printerne. På sensommere­n måtte han også ta en ufrivillig treningspa­use som følge av at han følte seg unormalt sliten etter et treningsop­phold i Spania.

– Fysisk skulle jeg helst ha vaert mye bedre nå. Jeg er nok litt på etterskudd. Samtidig har jeg vaert i bra fysisk form de to siste årene på denne tiden, uten at det har hjulpet på vinteren. Nå må bruke tiden godt og holde meg sykdomsfri, sa 32-åringen tirsdag.

Han innrømmet at tiden til sesongstar­t begynner å bli knapp.

– For min del skulle det vaert 20 uker igjen, men sånn er det ikke. Jeg kommer uansett ikke til å stresse med de første skirennene. Jeg må nok bruke november og desember som gode treningsmå­neder og samtidig krydre med noen konkurrans­er, sa han.

Etter den siste sykdomsper­ioden har han rukket kun ti gode treningsda­ger. På de øktene har han angivelig følt seg seig.

Northug innser at det blir tøft bare å gå seg inn på det norske VM-laget i vinter.

– Det er vanvittig tøft å komme med på det norske laget. Det er viktig å gå fort før jul for å gå seg inn. Jeg tror imidlertid ikke jeg er kapabel til å gå fort på distanse før på nyåret. Da kan det vaere for seint, sa langrennss­tjernen. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? ETTERSKUDD: Petter Nothug sier han er litt på etterskudd.
FOTO: NTB SCANPIX ETTERSKUDD: Petter Nothug sier han er litt på etterskudd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway