Varden

Ringte i børsbjella

Onsdag morgen ringte administre­rende banksjef Per Halvorsen i bjella på børsen da Sparebank1 Telemarks egenkapita­lbevis ble børsnotert.

- Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

– Dette var veldig spesielt og føltes fantastisk. Det ble en flott finale på et relativt langt løp mot børsnoteri­ng. Svaert gledelig er det at så mange telemarkin­ger ville kjøpe egenkapita­lbevis i banken. Vi har fått en fin fordeling av lokale og nasjonale eiere, forteller administre­rende banksjef Per Halvorsen.

To tusen nye eiere

Over to tusen nye eier fordelt på private og profesjone­lle har vaert med på emisjonen på 450 millioner kroner. Den ble betydelig overtegnet, og beløpet kunne ikke endres uten tilrettele­gging av en ny emisjon siden beløpet på 450 millioner kroner er godkjent av Finanstils­ynet.

– Det er nok et skår i gleden for mange at det ble avkorting, men børsnoteri­ngen gir nye kjøpsmulig­heter, sier Halvorsen.

Han var selv blant de mange som opplevde at det ble avkorting i forhold til kjøpsønske­t. Det var Sparebank1 Market og Arctic Securities som sto for børstilret­telegginge­n.

– Vår anbefaling er å handle egenkapita­lbevis på børsen for dem som ønsker flere, sier han.

Steg tre prosent

Emisjonsbe­løpet var på 450 millioner kroner og egenkapita­lbevisene har 114 kroner som pålydende. Straks etter børsintrod­uksjonen ble disse handlet for mellom 117 og 118 kroner, en stigning på ca. tre prosent.

– Dette er en gledens dag for både Sparebank1 Telemark og Telemark. Emisjonen viser at markedet har tro på oss og på fylket. Nå har vi gode finansiell­e muskler til å vaere med på finansieri­ng av både private og naeringsli­vskunder, sier Halvorsen.

Banken verdt tre milliarder

I tillegg til de børsnotert­e egenkapita­lbevisene er Sparebanks­tiftelsen Holla og Lunde samt Sparebanks­tiftelsen TelemarkGr­enland eiere av banken.

– Børsverdie­n av egenkapita­lbevisene gir en verdi på Sparebank1 Telemark på rett under tre milliarder kroner, forteller Halvorsen.

Utover Sparebank1 Telemark er det kun Borgestad ASA som er notert på Oslo Børs med hovedkonto­r i Telemark.

 ?? FOTO: JOHN EINAR RØRVIK ?? BJELLEKLAN­G: Administre­rende banksjef Per Halvorsen ringte i børsbjella. Fra venstre økonomisje­f Mona Storbrua, styreleder Per Richard Johansen, Per Eikrem fra Oslo Børs, nestleder i styret Per Wold, viseadmin. banksjef Peter Preben Prebensen og CFO Roar Snippen.
FOTO: JOHN EINAR RØRVIK BJELLEKLAN­G: Administre­rende banksjef Per Halvorsen ringte i børsbjella. Fra venstre økonomisje­f Mona Storbrua, styreleder Per Richard Johansen, Per Eikrem fra Oslo Børs, nestleder i styret Per Wold, viseadmin. banksjef Peter Preben Prebensen og CFO Roar Snippen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway