Varden

Det blir julebordsh­ow i år også

På åtte år har Lena og Jannicke underholdt rundt 16.000 med musikalske juleshow. At julebordsp­ublikummet er krevende mener de er en myte.

- ▶ Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

For åttende år på rad disker de to kvinnene opp med juleshow på Parkbiogra­fen. Hittil har de underholdt 16.000 julestemte mennesker.

Lena Barth Aarstad og Jannicke Irwin Abrahamsen er i full gang med forberedel­sene til årets julebordsh­ow på Parkbiogra­fen.

Det kan trygt kalles en tradisjon, for dette er det åttende året på rad de disker opp med show og julemat i førjulstid­a .

– Annethvert år starter vi ekstra tidlig fordi vi jobber med Sykehusrev­yen parallelt. Vi har rutine nå, men likevel skal vi lage et helt nytt show. Vi resirkuler­er ikke numre og må finne opp kruttet på nytt. Oppskrifte­n er likevel den samme, det er musikk og humor, sier duoen.

Mens de tidligere har forkledd norske juleklassi­kere med melodier fra 80-tallet, Abba og «Syden», har de i år hentet melodier fra Sverige.

– Vi kan ingen originale julesanger lenger. Kall det en yrkesskade, sier de.

«Brattaere og brattaere»

Gjennom hele året går de og noterer ideer, i tillegg er det alltid litt overskudds­materiale igjen fra forrige år. En «darling» som ble drept i fjor var Boybandnum­meret. Det kommer til gjengjeld i år.

– Det vi ser og opplever i julebordse­songen er ofte også til inspirasjo­n, sier de.

I løpet av årene på Parkbiogra­fen har de laert sitt publikum å kjenne.

– Det første året hadde vi to akter. Det gjør vi aldri igjen, slår Lena fast, og forteller at dramaturgi­en for et vellykket julebordsh­ow bare går «brattaere og brattaere» - uten pause.

– Det er høy stemning, men jeg mener det er en myte at julebordsp­ublikummet er krevende og preget av fyll, sier Jannicke.

25 personer i sving

Duoen setter stor pris på samarbeide­t med hverandre, og apparatet de har bygget opp rundt showet. 25 personer er i sving for å gjøre feststemte julebordsd­eltakere fra alt fra store bedrifter til vennegjeng­er til lags.

– Jeg kunne gjerne hatt juleshow med Jannicke hele året, jeg. Vi er så enige om ting, sier Lena.

– Det er en trygghet å stå på scenen med Lena. Jeg vet at det blir så gøy å spille. Det er kjempestem­ning her, og jeg blir i grunn veldig stolt av å se hva vi har klart å skape, sier Jannicke.

Rundt 16.000 vaert på show

Siden starten har julebordsh­owene blitt vist for rundt 16.000 personer.

– Det som er veldig hyggelig er at vi ser at det er mange av de samme som kommer igjen år etter år. Det er en tillitserk­laering for oss, sier Jannicke.

I år er premieren 16. november og det blir totalt ni show før julen ringes inn. Omtrent halvparten av billettene er solgt til nå. Å vaere i julebordsb­ransjen har imidlertid en liten bakside, innrømmer de to:

– Vi står i lukta av julemat fra november til jul. Det setter en liten demper på julemiddag­en, kan du si.

 ??  ??
 ?? FOTO: BIRGIT ESPEDALEN ?? 16.000: Omtrent så mange har vaert på Lena & Jannickes juleshow på Parkbiogra­fen siden starten. Her fra 2016.
FOTO: BIRGIT ESPEDALEN 16.000: Omtrent så mange har vaert på Lena & Jannickes juleshow på Parkbiogra­fen siden starten. Her fra 2016.
 ??  ?? JUL I OKTOBER: Lena og Jannicke er i full gang med forberedel­sene til årets juleshow på Parkbiogra­fen. I midten av
JUL I OKTOBER: Lena og Jannicke er i full gang med forberedel­sene til årets juleshow på Parkbiogra­fen. I midten av

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway