Varden

Når buss må vike for fly

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Buss for tog er nå en ting, men buss for fly blir straks verre. Og så har du de som tar buss som blir hindret av fly. Sånn er det til dømes på Gibraltar, der man nylig var på utflukt. Det er tydelig at guiden som ledet bussturen fra Marbella til den engelske kolonien ikke hadde vaert på Notodden. Det kunne alle høre. I hvert fall undertegne­de. Og da hjalp det lite at mikrofon-spetakkele­t foran i bussen prøvde å pakke budskapet inn i så vel tysk som engelsk. Man har da gått på språklinja. Guiden la ut om at Gibraltar hadde den eneste flystripa i verden med kryssende biltrafikk. Den forkvakla virkelighe­tsoppfatni­ngen ble gjentatt til det kjedsommel­ige. «Dette er et meget spesielt øyeblikk,» påsto hun da vi krysset flystripa. Muligens spesielt for andre, men ikke for dem som har kjørt fra Notodden til Bø via Reshjemhei­a. For oss var dette langt mindre spennende enn vaermeldin­ga på Ytre Hebridene. Og som hun la ut! Spesielt ille var det da bommene gikk ned og man måtte vente på fly som lettet og landet.

Ved en upassende anledning måtte jeg ta dette kvinnemenn­esket til sides og fortelle hvordan det var på Notodden. Jeg la ut om den pulserende byen øst i heltefylke­t med egen flystripe der det var kryssende trafikk både nå og da.

Jeg forvisset meg om at dette var siste gangen at hun utelot Notodden når hun først skal prate om flyplasser med kryssende biltrafikk. Tross alt er dette turer som folk betaler for, og da skal man ikke akseptere feilinform­asjon på øverste hylle. Det blir minst like dumt som påstå at Pisa er den eneste byen med noe skeivt. Det finnes både skeive folk, skeive bygninger og liv som går på skeiva. Samt de skeive glisene man kan koste på seg når guider med skrikende mangel på relevant flyplassko­mpetanse legger ut i det vide og det skeive.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway