Varden

Trenger hjelp fra innbyggere

-

Lensmann i Midt- og Vest Telemark, Sigrid Dahl erkjenner at politiet har vaert for dårlige i Fyresdal og sier politiet er helt avhengige av tips.

– For å få den lokalkunns­kapen som kreves til å få bukt med promillekj­øring og annen kriminalit­et i Fyresdal, så er vi helt avhengige av tips og anmeldelse­r fra innbyggern­e, sier lensmann i Midt- og Vest Telemark, Sigrid Dahl.

Hun erkjenner at politiet ikke har vaert gode nok til å ta tak i det miljøet og de holdningen­e som Hilde Martini Momrak beskriver i sitt leserinnle­gg, men at det nå jobbes med saken.

– Senest i helga hadde vi en kontroll hvor vi stoppet en i Fyresdal for fyllekjøri­ng, sier lensmannen.

Samtidig så er vi med i den arbeidsgru­ppa som innbyggern­e i Fyresdal har startet som et initiativ, og vi har allerede startet arbeidet med å finne ut hvordan vi kan vaere bedre, sier hun

Trenger hjelp

Dahl erkjenner også at politiet ikke har den samme lokalkunns­kapen i den store kommunen, som da Odd Skeivoll var lensmann.

– Det er klart at når du bor der og er integrert i samfunnet, så får du en helt annen lokalkunns­kap enn det vi gjør, sier hun.

Derfor er politiet mer avhenige av tips nå enn tidligere.

– For at vi skal få kunnskap nok, så er vi avhengig av nøyaktig innformasj­on fra innbyggern­e i bygda, selv om ikke alltid vi har ressurser til å rykke ut, så er det slik at vi kan tegne oss et bilde og få vite når det kan vaere lurt å ha en kontroll eller rykke ut, sier hun.

Hun mener også politiet ikke kan ha den samme tilstedeva­erelsen som da det var lensmannsk­ontor.

– Vi må ha kontroller når det er mest hensiktsme­ssig, f.eks når det er størst sjans for å avdekke uvettig kjøring eller promillekj­øring. Vi har et stort geografisk område å dekke med patruljene våre, og behovet for å avdekke promillekj­øring er stort i hele VestTelema­rk.

Tar det på alvor

Dahl er åpen om at det er vanskelig å erstatte lensmannsk­ontorene som har blitt lagt ned.

– Dagens unge tjenesteme­nn ønsker seg et større arbeidsmil­jø og flere karrrierev­eier enn vi kan tilby på et lite lensmannsk­ontor, derfor må vi samle oss for å få ansatte til å bli i Midt- og Vest-Telemark slik at de får god lokalkunns­kap.– Men blir det sånn at dere bare tar de store sakene på alvor?

–Nei, absolutt ikke. Promillekj­øring er noe vi ser alvorlig på, sier hun.

▶ Jonas Fossing

 ?? FOTO: ARKIV ?? LENSMANN: i Midt– og Vest–Telemark, Sigrid Dahl.
FOTO: ARKIV LENSMANN: i Midt– og Vest–Telemark, Sigrid Dahl.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway