Varden

Nå skal hotellet selges

- ▶ NOTODDEN

Ser etter nye eiere til det som engang var Telemarks største overnattin­gssted .

Det tidligere hotellet på Notodden skal selges, og ble lagt ut på Finn i september. Eiendommen har vaert familieeid siden 1960, og eies brødrene Lars og Torleif Reintz Søreide gjennom Bolkesjø Eiendomsut­vikling AS.

Det gamle hotellet på Bolkesjø har vaert ute for salg i to år, men har ikke vaert på det åpne markedet før nå.

– Vi har hatt en del henvendels­er på eiendommen, og har hatt flere visninger, sier Torleif Søreide til Varden.

Hotellet var Telemarks største hotell, og var i sin tid Norges største konferanse­hotell.

– Det er dessverre ikke så lett å drive i hotell utenfor de store byene. Eiendommen må nok omstruktur­eres til noe annet, sier Søreide.

Gikk konkurs

I 2014 begjaert eierne Bolkesjø-hotellene konkurs.

– Det er ikke lenger midler å drive for. Den Danske bank er ikke innstilt på å holde det store hotellet varmt nok en vinter. Det er det store hotellet som suger penger, sa Lars Søreide til Varden den gang

Det var etter at hovedflypl­assen på Gardermoen åpnet i 1998, det gikk utfor. Bolkesjø hotell var bygget som et konferanse­hotell. Med hovedflypl­ass på den andre siden av Oslo, sluttet selskaper og organisasj­oner å bruke hotellet.

Åpnet aldri asylmottak

I desember 2015 inngikk eierne av Bolkesjø Hotel avtale med UDI om å istandsett­e hotellet til å vaere transittmo­ttaket for inntil 600 flyktninge­r. Dette ble det aldri noe av.

Nå strides partene om UDI har brutt deler av avtalen de inngikk med hotelleier­ne. Mottaket ble aldri åpnet da flyktnings­trømmen avtok drastisk, og i etterkant mener Søreide at UDI ikke har oppfylt avtalevilk­årene. Bolkesjøei­erne har saksøkt UDI ved staten for inntil 13,5 millioner kroner i erstatning og det de mener er ubetalte istandsett­ingskonsta­nder.

Oslo tingrett frifant staten på alle punkt, og Bolkesjø Eiendomsut­vikling ble også dømt til å betale statens saksomkost­ninger på 165 988 kroner. I mars i år anket brødrene dommen, og saken er ikke avklart.

▶ Birte Ulveseth

 ?? ARKIVFOTO: KJELL AULIE ?? OMSTRIDT: I desember 2015 inngikk eierne av Bolkesjø Hotel avtale med UDI om å drive transittmo­ttaket for inntil 600 flyktninge­r. Det ble det aldri noe av.
ARKIVFOTO: KJELL AULIE OMSTRIDT: I desember 2015 inngikk eierne av Bolkesjø Hotel avtale med UDI om å drive transittmo­ttaket for inntil 600 flyktninge­r. Det ble det aldri noe av.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway