Varden

Vil bygge 120 boliger på Hentiåsen

-

Hentiåsen blir boligområd­e. Men ikke uten politisk skepsis.

▶ Hentiåsen er et totalt 185 dekar stort område, som er delt inn i totalt 13 delområder. Eierne er to skienskvin­ner. Det ligger mellom Åfoss, Farelva, Ramberget og Hentibekke­n, i et kupert, stedvis bratt terreng. Området ned mot elva skal forbli ubebygd. Planen legger opp til at det kan få ca. 120 boenheter i området, mest småhus, men en lavblokk på opp til 3 etasjer. Det kom inn 7 merknader i høringsrun­den, hvilket etter rådmannens vurdering ikke er mye siden området er så stort. Fylkesmann­en i Telemark har lagt ned innsigelse på grunn av at området blir bilbasert, og det skal bygges så mye utenfor det som er definert som bybåndet, hvor 80 prosent av nye utbygginge­r ifølge den felles areal- og transportp­lanen skal skje. Det har allerede vaert et forhandlin­gsmøte mellom partene. Det har ført til at omfanget av utbygginge­n har blitt redusert fra 150 til 120 boenheter.

I Skien bystyre ble den tema også da Skienspoli­kerne diskuterte Porsgrunns arealplan.

Det ble understrek­et at Skien må vaere med på å ta ansvar for en ansvarlig arealplanp­olitikk. Men ikke alle var enig i det. Mona Nicolaysen (MDG) var svaert skeptisk til å bygge ut nok et bilbasert boligområd­e. Hun etterlyste en oversikt over hvordan Skien forholder seg til 80-20-regelen.

Åse Gro Bakke (SV) benyttet anledninge­n til å holde et flammende innlegg om klimaendri­ngene. Hennes parti gikk mot hele planen.

– Hva slags framtid har en bydel som Åfoss i SVs verden, spurte Jørn Inge Naess (Frp).

▶ Tore Svarverud

 ?? FOTO: ASPLAN VIAK ?? HENTIÅSEN: Kan bli boligområd­e.
FOTO: ASPLAN VIAK HENTIÅSEN: Kan bli boligområd­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway