Varden

Er vi «glupske og grådige» telemarkin­ger?

- Jørund Ruud Fylkespoli­tiker (Ap) i Telemark og medlem av temakomite­en for politisk organiseri­ng av Vestfold og Telemark fylkeskomm­une

Om Tønsbergs Blad kun spiller rollen som nyttig mikrofonst­ativ, eller om avisa har egen interesse av å framstille fylkespoli­tikere fra Telemark som motbydelig glupske og grådige, vet jeg ikke.

Men det er åpenbart at et par fylkespoli­tikere fra Vestfold aktivt forsøker å skape et slikt bilde, og at avisa på deres vegner ukritisk fremmer påstander som er direkte feilaktige.

Jeg har for egen del vaert pressemann i mer enn 22 år, og er dermed fullt ut i stand til å finne ut hvordan dette har fungert i også denne sammenheng­en.

Noen av oss fylkespoli­tikere fra Vestfold og Telemark arbeider med politisk organiseri­ng i nye Vestfold og Telemark fylkeskomm­une. En av oppgavene vi har fått, er å legge fram et nytt og harmoniser­t godtgjørin­gsreglemen­t for det sammenslåt­te fylket.

Det er ingen i dette utvalget som med ett eneste ord har gått inn for at fylkesordf­ørers godtgjørel­se skal holdes på Telemarks nivå i dag – eller endog over.

Alle i utvalget har fra første øyeblikk vaert enige i at fylkesordf­ørergodtgj­øring rundt nivået i Vestfold er et greit – og høyt nok - utgangspun­kt. Altså en drøy million pr år, en svaert god og raus godtgjørel­se.

Når dette først er slått fast, er det en logisk følge at fylkesvara­ordfører får noe mindre, at hovedutval­gsledere med plass i fylkesutva­lget får enda noe mindre, at «bare» fylkesutva­lgsmedlemm­er får mindre enn dette igjen, hovedutval­gsmedlemme­r enda ett trinn lavere – og at det i bunnen ligger en fast, årlig godtgjørin­g til alle representa­ntene i fylkesting­et.

Vi har ikke konkludert endelig, men alt tyder på at vi får flertall for et godtgjørin­gsregime som ligger ganske naer nivået Vestfold har nå.

Det fins helt sikkert mange som synes at også dette er for høyt, men det er i så fall et realt standpunkt basert på faktiske forhold. Da kan vi få en diskusjon som det er mening i.

Men når rasende leserbrevs­kribenter – og også en og annen, tilsynelat­ende i egne øyne profesjone­ll, kommentato­r - i disse dager tar sterk avstand fra et godtgjørin­gsnivå som er helt hinsides enhver aktualitet, blir det bare tom støy.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway