Varden

60 millioner til byvekstavt­ale for Grenland

-

▶ Statsbudsj­ettet gir 60 millioner kroner til en byvekstavt­ale for Grenland.

– Som forventet, sier fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid (bildet).

Beløpet er helt i tråd med en belønnings­avtale som Skien, Porsgrunn, Siljan og Telemark fylkeskomm­une tidligere har inngått med Staten, og som gir til sammen 250 millioner kroner for perioden fra og med 2017 til og med 2020. Midlene har sikret en videreføri­ng av «bussløftet» som har vaert en stor suksess i Grenland.

Nå skal midlene gå inn i en byvekstavt­ale for Grenland. Dette er en ny avtaleform som staten har etablert for landets ni største byområder, for at de skal bidra til å nå nasjonale mål for areal- og samferdsel­spolitikke­n. Nullvekst i persontran­sport med bil er et fundament i den avtalen. Samtidig skal staten bidra med betydelig støtte til å finansiere kollektivt­ransport, gang- og sykkelpros­jekter.

Partene i Bypakke Grenland forbereder nå en byvekstavt­ale, med sikte på at den skal vaere ferdig framforhan­dlet i løpet av høsten i år.

– En slik avtale rommer store muligheter for finansieri­ng av framtidas infrastruk­tur i Grenland. Prosjekter som ikke allerede er finansiert av Bypakke Grenland fase 1, er avhengig av en slik avtale for å kunne rea- liseres. Det å sikre seg statlige bidrag gjør det sannsynlig at Grenlandsr­egionen forplikter seg gjennom en slik avtale.

Dette betyr at personbilt­rafikken ikke kan øke i Grenland i årene framover.

Løkslid er ikke i tvil om at han ønsker en slik avtale.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway