Varden

Tidlig start annet hvert år

Detblirsen­ere sesongåpni­ng i Eliteserie­n neste år. Styret i Norges Fotballfor­bund har vedtatt å flytte første runde til slutten av mars.

-

▶ Seriestart­en går dermed tre uker senere enn hva som var tilfellet i år. Siste serierunde er første helgen i desember.

Innevaeren­de sesong ble innledet allerede 11. mars. Det skapte mye trøbbel og hodebry i NFFs lokaler. Vinteren hadde på ingen måte sluppet taket på det tidspunkte­t, og flere kamper måtte flyttes som følge av utfordring­er med baner og vaer.

Mange har tatt til orde for at fotballses­ongen i framtiden må starte senere. NFF har på sin side argumenter­t med at det er nødvendig å begynne tidlig, blant annet for å legge til rette for de klubbene som skal ut i europacupk­valifiseri­nger på sommerstid.

– Løsningen som nå er valgt, sørger for å ivareta begge hensyn og er et kompromiss som partene står samlet bak. Inngangen fra NFF og NTF (Norsk Toppfotbal­l) har vaert noe ulik. Mens en samlet landslagsl­e-

delse har ønsket tidlig start og sen avslutning, har NTF vaert like tydelig i ønske om sen start og sen avslutning. Det kompromiss og den forutsigba­rhet som nå foreligger, menerjegsa­mletsetter­engod løsning for norsk fotball, sier fotballpre­sident Terje Svendsen i en pressemeld­ing.

– Det har blitt gjennomfør­t et grundig arbeid der alle har blitt hørt, alle har gitt, og mange har fått. Etter vår vurdering er det en god plan som vil gi sportslig utvikling og gode opplevelse­r for publikum, sier NTFs administre­rende direktør Leif Øverland.

Neste års NM-finale for menn er satt til 8. desember.

Annethvert år

Hovedtermi­nlisten for årene 2020-2022 er også vedtatt. NFF går for tidlig seriestart annethvert

år. Det betyr at Eliteserie­n i 2020 starter i midten av mars, mens siste runde går den siste helgen i november. Cupfinalen spilles 6. desember.

I 2021 blir det sesongstar­t første helgen i april. Eliteserie­n rundes av i slutten av november. 5. desember er satt av til NM-finalen.

NFF varsler at detaljene rundt 2022-sesongen må komme senere. Dette fordi det er VM i Qatar i perioden 14. november til 18. desember. Planen er at den norske seriestart­en blir i midten av mars, mens siste runde må spilles før VM.

Skal hjelpe e-cuplag

Det er også bestemt at det blir to helgers spillefri i juli de fire neste årene. Det skal også legges til rette for norske lag som skal prøve å kvalifiser­e seg til europacupe­ne. (NTB)

 ??  ?? TIDLIG: Slik så det ut på Ranheims hjemmebane 10. mars i år. Trøndernes serieåpnin­g mot Brann ble da
TIDLIG: Slik så det ut på Ranheims hjemmebane 10. mars i år. Trøndernes serieåpnin­g mot Brann ble da

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway