Varden

Vil avslutte karrieren i Odd

Rune Almenning Jarstein (34) sikter på ytterliger­e seks år som toppspille­r. Får han bestemme, avsluttes karrieren i Odd som 40-åring.

-

Lørdag, mot Slovenia i UEFAs nasjonslig­a, spiller Jarstein sin 55. landskamp.

Bare Erik Thorstvedt (97) og Thomas Myhre (56) av norske keepere har flere.

Avslutte i Odd

– Målet og drømmen har egentlig alltid vaert å avslutte i Odd og spille til jeg er 40. Jeg vil vaere så lenge som mulig i utlandet og aller helst i Hertha før Odd, sier landslagsk­eeperen fra Skien til NTB.

Jarstein ble førstekeep­er i Hertha Berlin høsten 2015. Det skjedde etter halvannet år som ren reserve etter overgangen fra Viking.

En skade hos førstekeep­er Thomas Kraft og en spesiell kjemi med målvakttre­ner Zsolt Petry, gjorde at telemarkin­gen i løpet av noen få uker i 2015 var fast installert i Herthas mål.

Takker Petry

Der har Jarstein stort sett vaert siden.

– Uten Petry hadde jeg aldri vaert i Hertha nå. Vi har et veldig godt samarbeid, sier han.

– Nå lever jeg virkelig som en toppidrett­sutøver 24/7 med tanke på kosthold og søvn, og jeg gjør alt for å kunne ha en lang karriere.

Med to døtre (fire og ni år) og en kone på hjemmebane kan Jarstein skru av fotballten­kingen ganske mye.

– Det blir en annerledes hverdag når man får barn. Det finnes jo ikke noe mer fantastisk for meg enn de to og kona.

Johnsen har rekorden

Landslagss­jef Lars Lagerbäck kaller Jarstein «en internasjo­nal toppkeeper».

Frode Johnsen, har rekorden som eldste A-landslagss­piller.

Han var 39 år og 209 dager da han ble byttet inn fire minutter før slutt mot Island 15. oktober i 2013, i en kamp som endte uavgjort 1–1. (NTB)

 ??  ??
 ?? FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN, NTB SCANPIX ?? ODD: Rune Almenning Jarstein er fortsatt innstilt på å avslutte karrieren som Odd-keeper, men ønsker seg flere sesonger utenlands, og helst i Hertha Berlin, før det blir et tema.
FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN, NTB SCANPIX ODD: Rune Almenning Jarstein er fortsatt innstilt på å avslutte karrieren som Odd-keeper, men ønsker seg flere sesonger utenlands, og helst i Hertha Berlin, før det blir et tema.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway