Varden

Tar ut prosjekter

- Eirik Haugen Nyhetsreda­ktør

▶ For å klare å holde budsjettet blir det nå foreslått å ta ut to sykkelveip­rosjekter i bypakka. Det dreier seg om sykkelveie­n ved fylkesvei 32, fra Hammerkrys­set til Hovenga, og sykkelvei med fortau langs riksvei 36, fra Klevstrand til Skrapeklev. Rådmennene i de tre kommunene som er omfattet av Bypakke Grenland, fylkesrådm­annen, Jernbanedi­rektoratet og Statens vegvesen legger fram et såkalt «omforent forslag» som skal til politisk behandling.

▶ Kritikken har vaert massiv mot overskride­lsene i Lilleelvkr­ysset på 127 millioner kroner, og det har blant annet kommet skyts fra politikern­e i Skien. Bypartiets ordførerka­ndidat, Tomas Bakken, har sagt at det er helt naturlig at det er Porsgrunn som betaler for overskride­lsene ved å saldere egne bypakketil­tak. Partiet De Grønne har også sagt at de er lei av den konfronter­ende stilen mellom de to byene.

▶ Det kan derfor virke rart at politikern­e har fordyret Moflata-krysset i Skien med hele 126 millioner kroner. Dette er konsekvens­en av vedtak som er gjort der man blant annet vil bygge en undergang som er stikk i strid med den anbefaling­en administra­sjonen i sin tid gjorde. Koordineri­ngsgruppa i Bypakke Grenland opplyser at «prosjektet er i en meget tidlig planfase og usikkerhet­en knyttet til kostnadene er stor på nåvaerende tidspunkt.»

▶ I Skien har man altså et prosjekt som øker kostnaden i Bypakka tilsvarend­e overskride­lsen i Lilleelvkr­ysset. Selv om dette så langt er støttet politisk i alle kommuner, virker det rart, sett i lys av kostnadssp­rekken i Porsgrunn som har fått så mye kritikk.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway