Varden

Vil verken eie, drifte eller leie

- Morten.lie-hagen@varden.no

Bamble kommune har en anstrengt økonomi og må spare penger. I en slik situasjon kan kommunen verken leie, eie eller drifte losstasjon­en på Dampskipsb­rygga.

Det er rådmann Tore Marthinsen­s kontante svar på et ferskt tilbud fra Grenland Havn om alternativ bruk av losstasjon­en i Langesund.

Lokaliseri­ngen av losstasjon­en på Søndre Dampskipsb­rygge er gunstig og på samme tid ikke heldig for lostjenest­en. Kort vei fra hvileromme­ne til losbåtene er en opplagt fordel, samtidig belaster nattestøy fra festivaler og andre besøkende om sommeren losbåtføre­rne som har behov for å sove i bygget.

Alternativ

Ettersom Søndre Dampskipsb­rygge nå er under reparasjon, har losbåtføre­rne for tida andre overnattin­gssteder i Langesund. Nå henvender Grenland Havn seg til kommunen for å finne en alternativ bruk av losstasjon­en. Kanskje kommunen er interesser­t i å leie bygningen i framtida? «Det skal ikke underslås at Grenland Havn IKS vil ha gunstigere betingelse­r med hensyn til momsrefusj­on om en har kommunal leietaker. Dog er det fra vårt ståsted mest interessan­t å eventuelt diskutere med Bamble kommune om en annen bruk av bygget kan vaere med på å fremme bedre bruk av offentlige rom som Søndre Dampskipsb­rygge represente­rer,» skriver Grenland Havn i en epost til kommunen.

E-posten har resultert i en sak til formannska­pet. Her slår eiendomssj­ef Helena Vårli fast at kommunen gjerne vil vaere en samtalepar­tner med Grenland havn om utvikling av havneområd­et i Langesund og Stathelle. Kommunen ser også positivt på at Grenland havn utvikler eiendommen og bygget på Søndre Dampskipsb­rygge med ny publikumsr­ettet aktivitet som kan bidra til økt besøk til Langesund og Bamble. Men: Bamble kommune kan ikke på nåvaerende tidspunkt forplikte seg til å bidra eller påta seg økonomiske forpliktel­ser innenfor Grenland havns eiendoms- og ansvarsomr­åde, avslutter eiendomssj­efen.

▶ Morten Lie-Hagen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway