Varden

Egil holder tett

Ingen keepere utenfor kretsserie­ne slipper inn faerre mål enn Egil. Men hans arena er et stykke fra hjemtrakte­ne på Skotfoss.

- ▶ Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

▶ Sjekker man innslupne mål i alt fra eliteserie­n til 3. divisjon, er det én keeper som skiller seg ut: Egil Borgen Evensen fra Skotfoss. Han holder stort sett tett for topplaget Frigg.

Egil Borgen Evensen er først og fremst pedagogisk leder i Dr. Brandts barnehage, etter å ha tatt barneverns­studier i Oslo, men legges nå merke til for det han leverer i mål.

Det var Dagsavisen som lørdag omtalte telemarkin­gens spesielle posisjon.

Teller man opp innslupne mål i landets fire øverste divisjoner, er ingen bedre enn Borgen Evensen, som har 12 baklengs på 23 kamper for Frigg.

Sin egen

– Hadde vel ikke trodd det før sesongen, vedgår han som spilte barnefotba­llen i Skotfoss og flyttet karrieren til Odd, før Herkules ble siste hjemlige stopp før studiene kalte.

Etter å ha spilt omtrent halvparten av kampene i fjor, har Borgen Evensen gjort keeperplas­sen i Frigg til sin egen, som det heter, i 2018.

– Jeg var syk i én kamp. Ellers har jeg stått alle, sier han som er inne i fjerde sesong i en klubb med sin plass i norsk fotballhis­torie.

Vant toppkampen

Selv om klubbens ambisjoner ikke er bombastisk­e, er det kanskje nye kapitler på gang? Frigg banket Lyn 3–0 i toppkampen i 3. divisjon avdeling 6 lørdag (650 tilskuere), og er a poeng med Senja, og to poeng foran Lyn, idet tre kamper gjenstår.

Siste kamp går borte mot nettopp Senja.

– Det kan bli opprykksfi­nalen, og skikkelig moro, mener keeperen.

Uansett hvordan det ender, er det grunn til å tro at Friggs mann fra Skotfoss, med opprinnels­e Rjukan, blir lagt merke til etter årets sesong.

Med amatørkont­rakt står han fritt til å velge.

– Nei, svarer Borgen Evensen til spørsmål om det har vaert noen henvendels­er.

– Jeg tenker ikke noe på slikt. For meg har det hele tiden vaert snakk om å trene så mye jeg kan, for å få ut det potensiale­t jeg har. Så skjer det som skjer. Jeg elsker fotballen, men døgnet har bare så mange timer.

24-åringen vet ikke om det blir Oslo for evig og alltid, og er ikke avvisende til å prøve seg på et høyere nivå, hvis sjansen skulle by seg.

Med Oddrane

– Jeg ser alltid muligheter, og det vil bare vaere et kompliment hvis noen tar kontakt. Men her og nå er det å fullføre sesongen som gjelder.

Borgen Evensen tilstår at Odd står han naer.

– Jeg og pappa sto med Oddrane fra jeg var fem eller noe slikt.

Keeperen smiler ved spørsmål om en Odd-karriere.

– Det er ikke noe jeg skal gruble over, men Erik Holtan var mitt første forbilde.

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ??
FOTO: BJØRN BORGE
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? FORBILDET: Erik Holtan var Egils første forbilde.
FOTO: NTB SCANPIX FORBILDET: Erik Holtan var Egils første forbilde.
 ??  ?? HOLDER TETT: Telemarkin­gen Egil Borgen Evensen holder som regel tett i mål for Frigg. Ingen lag i landets fire øverste divisjone r slippe r inn faerre mål e nn Frigg.
HOLDER TETT: Telemarkin­gen Egil Borgen Evensen holder som regel tett i mål for Frigg. Ingen lag i landets fire øverste divisjone r slippe r inn faerre mål e nn Frigg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway