Varden

Ser ikke helheten

-

▶ Neste høst åpner den nye veien til 4,3 milliarder kroner på E 134 gjennom Kongsberg og inn mot Telemarks grense. Veien er uten tvil et løft for trafikante­ne og etterlengt­et for alle som ferdes forbi Kongsberg, men det er samtidig et underlig bakteppe i saken. Den nye veien, bygd for 90 km/t fartsgrens­e, vil ende rett inn i ei trafikkfar­lig bru med 40 km-sone og fartshumpe­r på Meheia.

▶ Det ser nå ikke ut til at 40-sonen med fartshumpe­r blir utbedret før tidligst i 2023. Dermed får bilistene som kjører på den nye, fine veien en brå overgang til dårligere standard i mange år til. Veisjefen i Buskerud, Rolf-Helge Grønås, sier de ikke har penger på budsjetten­e til å gjør noen utbedring av den aktuelle brua og tror det som lite sannsynlig at det blir gjort noe før det kommer midler i Norsk transportp­lan, som tidligst kan skje i 2021.

▶ Stortingsr­epresentan­ter fra alle partiene som represente­rer Telemark har lovet å se på saken. Det er selvsagt slik som Solveig Sundbø Abrahamsen (H) sier, at alle prosjekter begynner og stopper et sted, men dette er dessverre et grelt eksempel på dårlig planleggin­g. Det virker som utbygginge­n av E134 har blitt preget av at man ikke ser helheten og det kan umulig vaere en god løsning at trafikante­r kommer fra den nye veien og inn på en slk dårlig vei. Det virker heller ikke saerlig trafikksik­kert.

▶ Det er alltid mulig å løse saker dersom det er vilje. Nå håper vi stortingsp­olitikerne fra Telemark følger opp løftene om å se på saken og at det dermed raskt kan komme en løsning. Det fortjener trafikante­ne som får en ny, fin vei de kan ferdes på.

 ??  ?? Nyhetsreda­ktør
Nyhetsreda­ktør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway