Varden

Gimle fikk fire nye prikker

- Vendy.berg.hegle@varden.no

Kort tid etter at Gimle pub kunne åpne dørene med skjenkebev­illing igjen, fikk de varsel om nye prikker.

Kort tid etter at Gimle pub måtte stenge dørene i ni dager, har skjenkemyn­dighetene i Skien kommune på nytt delt ut prikker.

Da Gimle åpnet dørene igjen i slutten av september startet de med blanke ark, men nå har de fått fire nye prikker.

To berusede kvinner

Prikkene blir delt ut etter en kontroll 24. august i år, og begrunnes i at to åpenbart påvirkede kvinner oppholdt seg på skjenkeomr­ådet. Baransvarl­ig denne kvelden viste dem bort, men først da de kom inn i baren etter å ha sittet på uteområdet med hver sin alkoholhol­dige drikke et sted mellom 50 -60 minutter, ifølge vedtaksbre­vet fra kommunen.

Pubeier Johnny Wülfken sier at de er uenig i vedtaket. De har fått varsel og anledning til å komme med en uttalelse før vedtaket ble gjort, noe Wülfken oppgir at de ikke har rukket.

Vil klage på vedtaket

– Vi er helt uenige i vedtaket. Det har vaert mye den siste tiden med den forrige saken, i tillegg har både vi og advokaten vår hatt ferie, så vi har ikke rukket å overholde fristen. Det er leit, og det er vår feil at vi har glippet på det. Sammen med advokaten vår vil vi se på muligheten til å klage, sier Wülfken.

Advokat Svein Drangeid sier at han, slik han forstår saken, stusser på at kontrollen og tilleggsra­pporten fra kontrollør­ene har ulikt utfall. Kontrollra­pporten, som baransvarl­ig denne kvelden signerte på, sier ikke noe om prikktilde­ling.

– Det er litt spesielt. I skjemaet fra kontrollør­ene har de ikke krysset av for reaksjoner etter kontrollen, men vedtaket ender likevel med prikktilde­ling. Vi kommer antakelig til å klage på vedtaket til Fylkesmann­en i Telemark, sier Drangeid til Varden.

Eva Ebersten Ulvin, fagleder for bevillings­saker i Skien kommune, sier administra­sjonen har forholdt seg til det som står i kontrollra­pport og tilleggsra­pporten fra kontrollør­ene når de har fattet vedtaket. Hun påpeker at driverne av utestedet har anledning til å klage.

Venter svar på forrige klage

Gimle pub venter på svar på klagen de har sendt til Fylkesmann­en i Telemark for de åtte prikkene de fikk tidligere i høst. Saken skapte kontrovers fordi prikkene ble tildelt på bakgrunn av at tre overstadig berusede menn oppga til politiet at de hadde drukket på Gimle.

Denne episoden førte til at Gimle pub måtte stenge dørene i ni dager, fordi de hadde sju prikker fra tidligere kontroller.

Når et skjenkeste­d får over 12 prikker i løpet av to år mister de bevillinge­n en gitt tid. Deretter starter tellingen på null igjen.

▶ Vendy Berg Hegle

 ??  ?? NYE PRIKKER: Gimle pub har fått varsel om nye prikker.
NYE PRIKKER: Gimle pub har fått varsel om nye prikker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway