Varden

TA ALLE VIRKEMIDLE­R I BRUK NÅ

- Jan Erik Parr, talsperson, Naboer mot giftdeponi

Fantastisk at mer enn 3000 stilte opp for å demonstrer­e mot deponi, og kanskje var det ytterliger­e 3000 til som var innom.

Dette viser det folkelige engasjemen­t som industriel­iten er så redd for. Det er dessuten verdt å merke seg at Porsgrunn kommune så langt har brukt én millioner kroner på advokat fordi staten har overkjørt kommunen uten hjemmel. En internasjo­nal domstol bør nok også etter hvert inn i bildet.

En konsekvens­utredning er på høring, men den virker mest av alt å vaere en løs etterplapr­ing av deponisels­kapet Noahs selvskryt. Utrolig at slikt går an i kongeriket.

Men det merkelig er at Porsgrunn kommune ikke bruker alle verktøy den har til disposisjo­n. Derfor har vi et spørsmål til rådmannen. Vi spurte i vår og i sommer, uten å få svar, kanskje han vil svare denne gang?

Kjaere rådmann Per Wold. Kan du fortelle oss hvorfor kommunen ikke benytter det nye andreledd i para- graf 12-8 i plan og bygningslo­ven?

Spørsmål har sitt utgangspun­kt i at departemen­tet har bekreftet at det er Porsgrunn kommune som fortsatt er planmyndig­het i deponisake­n.

I paragraf 12-8 står det blant annet: «Finner kommunen at et privat planinitia­tiv ikke bør føre frem, kan kommunen beslutte at initiative­t skal stoppes».

Vi håper rådmannen er i stand til å svare oss enkelt og greit.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway