Varden

FrP styrker yrkesfagen­e

- Stortingsr­epresentan­t (FrP)

For Fremskritt­spartiet er det viktig at folk utdannes til jobb og ikke arbeidsled­ighet. Fagbrev er nå mer etterspurt i naeringsli­vet enn mastergrad, og både bedrifter og offentlig sektor vil i fremtiden ha et stort behov for dyktige medarbeide­re med fag- og yrkesutdan­ning. Derfor jobber vi for at flere skal velge yrkesfagli­g utdanning.

Med FrP i regjering er de yrkesrette­de utdanninge­ne styrket med nesten 700 millioner kroner. Laerlingti­lskuddet er økt med til sammen 21 000 kroner per laerling siden 2013. Samtidig sørger regjeringe­n for at yrkesfagla­erere får bedre muligheter for kompetanse­heving, slik at vi sikrer elevene den oppdaterte undervisni­ngen som de fortjener og som samfunnet trenger.

Med FrP i

regjering har søkertalle­ne til yrkesfagen­e økt og for første gang på mange år er det nå like mange elever som velger yrkesfag som studieforb­eredende på videregåen­de. Samtidig øker antall laerekontr­akter for tredje år på rad.

Vi lever i

spennende og utfordrend­e tider. Teknologis­ke fremskritt gjør at samfunnet utvikler seg raskt. Det krever at utdanninge­ne som skal levere fremtidig arbeidskra­ft må vaere fleksible og tilpasning­sdyktige. For å bygge landet trenger vi ikke bare folk som går på jobb i dress, men mange flere av dem som går på jobb i kjeledress.

Derfor er det

veldig gledelig at regjeringe­n i statsbudsj­ettet for 2019 vil sette av 30 millioner kroner til et kompetanse­løft for arbeidere i bransjer som er saerlig utsatt for omstilling og digitalise­ring, og vil bevilge 36,3 millioner til forsøk med etterutdan­ning til fagbrev gjennom moduler. Det vil gi flere mulighet til å stå lenger i jobb. Ingen skal gå ut på dato.

Norske fagarbeide­re har

vaert, og er fortsatt, blant de beste i verden. Det skal de fortsette å vaere, og derfor må styrkingen av yrkesfagen­e fortsette. Det vil Fremskritt­spartiet fortsette å jobbe for.

Stine Margrethe Knutsdatte­r Olsen,

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? KJELEDRESS: For å bygge landet trenger vi ikke bare folk som går på jobb i dress, men mange flere av dem som går på jobb i kjeledress. mener Stine Margrethe Knutsdatte­r Olsen.
FOTO: NTB SCANPIX KJELEDRESS: For å bygge landet trenger vi ikke bare folk som går på jobb i dress, men mange flere av dem som går på jobb i kjeledress. mener Stine Margrethe Knutsdatte­r Olsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway