Varden

Hvilken vei ruller millionene?

- Jon Steinar Tufte daglig leder Skien fritidspar­k KF

Onsdag 3. oktober leser jeg at Sjefsredak­tør Tom Erik Thorsen vier hele sin leder i Varden til å fortelle alle gode Telemarkin­ger om at i Skien fritidspar­k så ruller millionene ut. Han begrunner sitt syn på millionslu­ket med tapte inntekter og økte kostander første halvår 2018. Byggekostn­aden fra 2008, dokumenter­t vedlikehol­dsettersle­p de siste ti årene og det driftstils­kudd kommunen har vedtatt de siste seks årene.

i alle aldre som er fysisk aktive. Her er det rom for å gå turer i skog og mark, her kan du delta på lav- og høyterskel­aktivitet i en rekke tilrettela­gte anlegg og områder for fysisk aktivitet. Her kan du oppleve toppidrett eller at ditt barnebarn scorer sitt første mål på håndballba­nen. Jeg vil isteden for å kritisere og utelukkend­e rette fokus hva dette koster lese de sidene i boka som sier noe om hva det er vi får igjen for Skien kommunes visjonaere og fremtidsre­ttede investerin­g.

I år er deler av Skien fritidspar­k 50 år, og det er med dyp respekt og aerbødighe­t jeg til takke de mange ildsjeler og fagpersone­r i kommunen som i sin tid både regulerte dette store og bynaere området til idrett og fritidsakt­ivitet og hadde mot til å fylle det med kvalitativ­t gode anlegg. Dere måtte allerede den gangen ha evnen til å se inn i fremtiden og overse motargumen­ter knyttet til kroner og øre til fordel for livskvalit­et og innhold. Jeg vil også påpeke den tverrpolit­iske enigheten og arbeidet som ble gjort i den viktige perioden fra 2000 til 2004 da nye Skien fritidspar­k ble planlagt. I år feirer «Nye Skien fritidspar­k» 10 år, og dere har skapt kanskje Norges mest komplette og intime arena for økt folkehelse og livskvalit­et parallelt med et anlegg som hospiterer både toppidrett og kulturliv under samme tak.

I mange år klarte vi ikke å sette kroneverdi på slike effekter, men det gjør vi i dag. Til alle dere som besøker oss hver dag, en gang i uken eller bare en gang i året, dere skal vite at vi setter umåtelig stor pris på at du kommer, for dere gjør hverdagen til hver og en av oss som jobber her meningsful­l og av en svaert høy verdi.

 ??  ?? ØKT FOLKEHELSE: En verdi som ikke står i regnskapen­e er effekten Skien fritidspar­k har på folkehelse­n. Jon Steinar Tufte skryter i dette innlegget av politikern­e som «har skapt kanskje Norges mest komplette og intime arena for økt folkehelse».
ØKT FOLKEHELSE: En verdi som ikke står i regnskapen­e er effekten Skien fritidspar­k har på folkehelse­n. Jon Steinar Tufte skryter i dette innlegget av politikern­e som «har skapt kanskje Norges mest komplette og intime arena for økt folkehelse».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway