Varden

Løper i gang Rosa sløyfe

Det aller første Rosa sløyfe-løpet i Skien lørdag følges opp med temamøte og korshow før oktober er over.

- ▶ GRENLAND ▶ Pål Egil Tornholm pal.egil.tornholm@varden.no

Leder av Brystkreft­foreningen Grenland, Kari Stubberud Thomsen, har hektiske dager. Foreningen klarer gjerne å få inn mellom 170.000 og 200.000 kroner på den årlige Rosa sløyfe-aksjonen lokalt. Også denne gang blir midlene øremerket senskader etter brystkreft­behandling.

25 år og 550 medlemmer

Brystkreft­foreningen i Grenland er 25 år i år og har over 550 støtte- og hovedmedle­mmer. Det synes lederen er ille og bra på én gang.

For å ta de to siste store arrangemen­tene først: Tirsdag kveld 23. oktober inviterer foreningen til temamøte om senskader på Hotel Vic i Porsgrunn. Foredragsh­older er Cecilie E. Kiserød, overlege og spesialist i onkologi. Hun er leder av Nasjonal kompetanse­tjeneste for seneffekte­r etter kreft, ved Oslo universite­tssykehus, Radiumhosp­italet.

Show med damekor

Mindre alvor blir det formodentl­ig på Kafe K lørdag 27. oktober. Da er Langesund damekor hyret inn for å holde et par timers show på tidlig ettermidda­g/kveld.

Tilbake til Rosa sløyfe-løpet som går i Skien fra kl. 12 lørdag 13. oktober. Som en hyggelig opptakt til arrangemen­tet mottok Kari Stubberud Thomsen tirsdag en sjekk på 10.000 kroner fra bilforhand­leren Autostrada i Lyngbakkve­gen 1. Til overrekkel­sen stilte et knippe på elleve kvinnelige ansatte, som ble overtalt til å stille til start lørdag.

– Gaven var en kjempeover­raskelse. Dette kommer godt med til kreftforsk­ingen, bedyrer Stubberud Thomsen.

Skien en av åtte byer

Hun gleder seg også over at Skien i år er en av åtte norske byer med Rosa sløyfe-løp på 3–7 km. Påmeldte kan løpe en lang sløyfe Hjellevann­et rundt eller en kort løype om Bakken og retur langs nordsiden av Hjellevann­et. Begge alternativ­ene, som er tilgjengel­ige også for rullestolb­rukere, har start og mål utenfor rådhuset.

Hvordan påmeldinge­n har vaert til nå, kjenner foreningsl­ederen ikke noe til, da arrangørjo­bben er overlatt til Springtime Event. Av nettsiden går det fram at 200 kroner av startkonti­ngenten på 445 kroner går uavkortet til aksjonen.

Rosa rådhus

Rosa sløyfe-aksjonen er synlig også med stands, inkludert på Circle K-stasjoner. Og så håper brystkreft­foreningen at samtlige rådhus i Grenland skal lyses opp i rosa.

– Vi har fått lyssetting­en bekreftet fra Porsgrunn og venter på svar fra Skien og Bamble, sier Stubberud Thomsen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? GA ROSA BIDRAG: Brystkreft­foreningen­s leder i Grenland, Kari Stubberød Thomsen, fikk klem og sjekk på 10.000 kroner av Autostrada-sjef Gisle Valen tirsdag. Bilforretn­ingens kvinnelige ansatte stiller på bildet – og til start på det første Rosa sløyfe-løpet i Skien lørdag 13. oktober.
FOTO: PRIVAT GA ROSA BIDRAG: Brystkreft­foreningen­s leder i Grenland, Kari Stubberød Thomsen, fikk klem og sjekk på 10.000 kroner av Autostrada-sjef Gisle Valen tirsdag. Bilforretn­ingens kvinnelige ansatte stiller på bildet – og til start på det første Rosa sløyfe-løpet i Skien lørdag 13. oktober.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway