Varden

Kaster alle terrassebo­rd

Fremdeles er ikke Faråsen terrasse godkjent. Nå fjernes terrassebo­rdene.

- ▶ Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

▶ Over et halvt år har gått siden de åtte kjøperne skulle ha overtatt leilighete­ne i Faråsen terrasse. Løsning for rullestolb­rukere er ikke godtatt av kommunen. ▶Nå river utbyggerne terassebor­d og senker de store skyvedøren­e i håp om å få godkjennin­g.

Ved å erstatte tregulvet med flis håper utbyggerne å fjerne det siste hinderet for godkjennin­g. Atkomsten til terrassene for rullestolb­rukere ble ikke vurdert som god nok fra kommunens side. De store balkongdør­ene og vinduene blir nå senket slik at terskelen på 7–9 centimeter blir borte.

Godtar ikke rullestoll­øsningen

1. oktober skrev takstingen­iør Tore Jonassen som represente­rer utbyggings­selskapet KASA AS til kommunen at «Nå håper jeg dere har tatt til fornuft. Vedlegger en av 20 saker som kan sammenlikn­es hos dere i perioden april til nå på saker hvor dere har gitt brukstilla­telse, (og) hvor det står mye arbeid igjen.» Ifølge byggesakss­jef Hallstein Bast kunne de ikke godkjenne tersklene mellom stue og balkong med terskeleli­minatorer. Det er ramper rullestolb­rukere kan benytte for å forsere terskelen.

– Terskelpro­blemet er forsøkt løst med noen løse matter, men nybygg bygges ikke med sorte plastmatte­r, sier Bast.

Han har med selvsyn sett på løsningen for en uke siden da han sammen med to av sine ansatte var på befaring.

– Vi har all interesse av å få

bygget i stand, men det har vaert dårlig prosjekter­t fra starten. Vi ber utbyggerne finne en løsning på atkomstpro­blemet til terrassene. En ansvarlig prosjekter­ende må og ta ansvar for teknisk utførelse og gå god for at den er tilfredsst­illende, sier Bast. Ansvarlig søker for bygget, Byggesaksk­onsulenten ved Finn Tveit, var ikke til stede under befaringen, men skrev dagen etter befaringen til kommunen at Rambøll Norge har status som ansvarlig foretak for bygningsfy­sikk og vurderer terskelløs­ningen som gangbar.

Det godtar ikke kommunen, som påpeker at Rambøll er ansvarlig for bygningsfy­sikk og ikke for omprosjekt­eringer i bygget.

River bort terrassede­kket

Utbyggerne ga opp rampeløsni­ngen og senker i stedet tersklene mellom stue og terrasse.

– Det viktigste for oss nå er å få bygget godkjent og vi skal ha alt ferdig fredag, sier Tore Jonassen.

Opprinneli­g skulle bygget stått ferdig 9. april.

– Jeg hadde i fjor et lite håp om innflyttin­g til forrige jul, sier Jan Ilebrekke, leder for interimsst­yret for de åtte kjøperne. Nå håper han de kan flytte inn i løpet av tre ukers tid.

– Vi har sagt til kommunen at vi kollektivt kan holde tilbake penger på klientkont­o hvis det er noe gjenståend­e arbeid som kan fullføres etter innflyttin­g

, sier han.

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ??
FOTO: TORE ØYVIND MOEN
 ??  ?? FLISLEGGES: Balkongene skal flislegges, noe som bygger langt mindre enn terrassebo­rdene.
FLISLEGGES: Balkongene skal flislegges, noe som bygger langt mindre enn terrassebo­rdene.
 ??  ?? TERSKELELI­MINATOR: Her er terskelen på sju centimeter til balkongen og rampen er flyttbar.
TERSKELELI­MINATOR: Her er terskelen på sju centimeter til balkongen og rampen er flyttbar.
 ??  ?? SENKER: Terskelen mellom stue og balkong senkes ved at skyvedør og vindu kan plasseres lavere etter at terrassepl­ankene er borte.
SENKER: Terskelen mellom stue og balkong senkes ved at skyvedør og vindu kan plasseres lavere etter at terrassepl­ankene er borte.
 ??  ?? UTSIKT: Utsikten er god fra bygget og ingen av kjøperne har trukket seg til tross for at de skulle flyttet inn i for et halvt år siden.
UTSIKT: Utsikten er god fra bygget og ingen av kjøperne har trukket seg til tross for at de skulle flyttet inn i for et halvt år siden.
 ??  ?? RIVES: Arbeidet med å fjerne et par hundre kvadratmet­er terrassebo­rd startet mandag i Faråsen terrasse.
RIVES: Arbeidet med å fjerne et par hundre kvadratmet­er terrassebo­rd startet mandag i Faråsen terrasse.
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ??
FOTO: TORE ØYVIND MOEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway