Varden

Vil redusere biltrafikk­en

Ap-topp er villig til å stenge Rådhusplas­sen for å redusere biltrafikk­en i Storgata.

- ▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Forslaget lanseres av Trond Ingebretse­n som både er Aps gruppelede­r og leder av Utvalg for Miljø og byutviklin­g.

Forutsetni­ngen er at man venter til både Lilleelvkr­ysset og «Nye Sverresgat­e» står ferdig. Da vil Storgata, som også fungerer som en ventil i rushtrafik­ken, bli avlastet.

– Jeg tror heller ikke det hol- der å skilte med gjennomkjø­ring forbudt. Det må en fysisk hindring til, sier Ingebretse­n.

Han tror dette vil gjøre gata triveliger­e. Når den blokkeres som transporte­tappe for folk på vei til og fra jobb, så vil det bli faerre biler og desto bedre plass for fotgjenger­e og syklister. Og det tror han handelsvir­ksomhetene vil tjene på.

Men det tror ikke Lars Iver Larsen i Porsgrunn Min By.

Dårlig forslag

– Det er et dårlig forslag, på linje med forslaget om en gågate i Storgata. Denne fighten har vi tatt tidligere, sier Lars Iver Larsen.

Han mener det fortsatt skal vaere mulig å kjøre over Rådhusplas­sen, men aksepterer at det skiltes med gjennomkjø­ring forbudt. I så fall er det mulig å kjøre der, men kun hvis man har et aerend på for eksempel Trines konditori eller en virksomhet i Osebro-strøket.

– Men gata må ikke stenges. Det må vaere åpent hele veien. Hvis den stenges, kan de like godt legge ned hele Osebro- strøket som vil havne i et ingenmanns­land, sier Larsen og sukker oppgitt over alle nye inn- og utspill om Storgata.

Slutt på spekulasjo­ner

– Hvis vi vil at folk fortsatt skal bruke byen, kan vi ikke ha noen politikere som hele tiden spekulerer i å gjøre det vanskeligs­t mulig, sier Larsen.

Debatten om trafikkmøn­steret i Porsgrunn ser ikke ut til å gå ut på dato. Tidligere har politikern­e gått inn for en stenging ved Skomvaer-bygget helt nederst i gata, men dette er lagt på is inntil videre.

Gågate-fiasko

Siden 1980-tallet har spørsmålet om gågata vaert en gjenganger.

En forsøksord­ning tidlig på 2000-tallet endte i fiasko og kraftig nedgang i omsetninge­n for kremmerne.

Nå er det duket for en ny debatt om hvem som skal få lov til å kjøre hvor.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? BILFRITT: Rådhusplas­sen kan bli bilfri, dersom Trond Ingebretse­n får det som han vil.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M BILFRITT: Rådhusplas­sen kan bli bilfri, dersom Trond Ingebretse­n får det som han vil.
 ??  ?? MOT STENGING: Lars Iver Larsen i Porsgrunn Min By.
MOT STENGING: Lars Iver Larsen i Porsgrunn Min By.
 ??  ?? FOR STENGING: Trond Ingebretse­n (Ap)
FOR STENGING: Trond Ingebretse­n (Ap)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway